Bacăul se îndatorează cu 31 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Bacău va împrumuta o sumă record, de 31 milioane de euro. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre propus de primarul Romeo Stavarache, care doreşte punerea în

Consiliul Local Bacău va împrumuta o sumă record, de 31 milioane de euro. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre propus de primarul Romeo Stavarache, care doreşte punerea în practică a mai multor proiecte extrem de costisitoare.
În lista de investiţii se regăsesc Spitalul Municipal Bacău (5 milioane de euro), reabilitarea şi modernizarea punctelor termice (3 milioane de euro), refacerea podului şerbăneşti, reabilitarea termică a blocurilor (5 milioane de euro), construcţia şi modernizarea centrului sportiv (3,5 milioane de euro), modernizarea unor străzi şi construcţii de parcări noi (2,5 milioane de euro), construcţii de locuinţe pentru tineri. Numărul total al proiectelor pentru care se vor împrumuta bani este de 14. Banii vor fi împrumutaţi pe măsură ce lucrările vor avansa, însă nu sunt suficienţi pentru finalizarea tuturor proiectelor, conducerea primăriei sperând să atragă pe parcurs finanţatori. "Domnul primar doreşte cu adevărat ca oraşul să se dezvolte într-un ritm mult mai alert, iar posibilităţile bugetare nu permit demararea atâtor proiecte de anvergură într-un timp aşa de scurt. De aceea se utilizează toate pârghiile legale pentru a dezvolta Bacăul şi a oferi cetăţenilor proiecte ambiţioase, ai căror beneficiari sunt", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Ionuţ Tomescu. Împrumutul are un termen de graţie de trei ani şi va fi plătit în 15 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite