Bacăul va avea groapă de gunoi ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

un împrumut BERD, în valoare de 5 milioane de euro.Suma reprezintă contribuţia locală la proiectul ISPA care are drept obiective închiderea actualului depozit de deşeuri şi realizarea unuia

un împrumut BERD, în valoare de 5 milioane de euro.
Suma reprezintă contribuţia locală la proiectul ISPA care are drept obiective închiderea actualului depozit de deşeuri şi realizarea unuia nou, ecologic, care să deservească oraşul şi 18 comune apropiate. Acordul de împrumut a fost semnat, ieri, de către primarul Bacăului, Romeo Stavarache, şi reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
"Este al doilea contract cu BERD, după cel semnat de regia de apă pentru modernizare. Pentru noi este o reuşită, mai ales că am obţinut o dobândă scăzută. Valoarea totală a proiectului este de 20 milioane de euro, iar împrumutul de la BERD era esenţial pentru accesarea fondurilor nerambursabile. Cofinanţarea prefigurează şi viitoarea zonă metropolitană Bacău", a spus primarul Romeo Stavarache. şi reprezentanţii BERD s-au declarat satisfăcuţi de afacerea încheiată. "Suntem mulţumiţi de faptul că proiectul este orientat nu doar pe eliminarea deşeurilor, ci şi pe reducerea cantităţii şi extinderea activităţilor de reciclare. Sperăm ca, după implementare, să fie extins la nivelul întregului judeţ. Este un proiect care presupune foarte multă muncă şi aşteptăm cu interes să lucrăm cu municipalitatea băcăuană", a declarat Arthur Schankler, senior banker în cadrul BERD. Împrumutul BERD va fi utilizat pentru achiziţionarea utilajelor şi echipamentelor necesare depozitului ecologic. Procedurile de achiziţie vor fi demarate în cursul acestui an, după regulile specifice BERD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite