Ucigaşii de copii, controlaţi de minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Primăria Comăneşti este la un pas să rămână fără Serviciul de Asistenţă Socială. Vizita corpului de control al minsitrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Botiş, a scos la iveală multe nereguli în îndeplinirea sarcinilor de serviciu de către referenţii Primăriei.

Oficialii ministerului au ajuns în teritoriu în urma unui articol publicat în ediţia de ieri a ziarului „Adevărul" în care s-a relatat depre moartea micuţei Mihaelei Marcu (2 ani), care cântărea doar 6 kilograme. Copila a murit sub ochii părinţilor alcoolici şi a autorităţilor iresponsabile. Fetiţa suferea de o malformaţie a inimii nediagnosticată de niciun medic, ci doar de cel legist la autopsie. „Deocamdată am propus retragerea acreditării acestui serviciu din cadrul Primăriei. Mâine vom avea acceptul definitiv al comisiei de acreditare. Oricum, în teritoriu s-au găsit grave nereguli, care trebuie neapărat remediate", a explicat Lucian Manea, consilier al ministrului Botiş şi şeful Corpului de Control.

Marinela Dinu, directorul Direcţiei Generale de Inspecţie Socială din cadrul Ministerului a afirmat că termenul în care Primăria Comăneşti este obligată să-şi remedieze problemele este de 30 de zile. Totodată, s-a propus decăderea din drepturile părinteşti a soţilor Marcu. Ceilalţi doi copii ai familiei, Petruţ (5 ani) şi Ionela (8 ani) au fost daţi în grija bunicii materne în comuna Dărmăneşti. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite