Plimbat prin spitale cu mâna tăiată de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Vrânceanu, în vârstă de 27 de ani, a povestit, ieri, redactorilor „Adevărul de Seară“ cum a fost plimbat nouă ore, având braţul amputat, prin spitalele din Bacău, Iaşi şi Bucureşti.

Citiţi şi: A mers cu mâna smulsă de tren sub braţ

Tragedia a început în urmă cu o săptămână, când, încercând să traverseze calea ferată din municipiul Bacău, a fost agăţat de un tren: "Îmi amintesc şuieratul trenului care a apărut dintr-o ceaţă groasă şi mi-a sfârtecat braţul stâng ca un circular". Tată al unui băieţel în vârstă de doi ani, victima a adăugat că nu mai simţea durere sau că îi mai curgea sânge, dar conşti­entiza că nu mai are unul dintre braţe.

În ciuda şocului, Marius s-a mobilizat şi a pornit după ajutor. „Zona era pustie. M‑am gândit că, dacă voi rămâne acolo, voi muri. Am decis să-mi iau braţul însângerat, rupt de tren, şi am plecat. Primul gând a fost să ajung la spital. Am ieşit pe stradă, treceau maşini şi m-am gândit că va opri cineva să mă ajute. Nimeni nu a vrut să oprească şi eu nu mai aveam putere să ţip", a mai spus tânărul profesor de sport. El nu mai profesa de la data naşterii copilului lui, pentru că a decis să intre în concediu paternal.

Are nevoie de o proteză specială

Aflat acum pe patul Spitalului Floreasca din Capitală, la Secţia de Chirurgie Reparatorie, Marius Vrânceanu se întreabă de ce a trebuit să aştepte două ore după medicul de gardă, după ce a mers timp de jumătate de oră cu mâna stângă retezată, la subraţ, spre spitalul din Bacău. Această nedumerire este mai mare decât dezamăgirea că, după ce a fost lovit de tren, niciun trecător nu l-a ajutat.

 „Asistentele mă asigurau că mâna poate fi replantată, doar că medicul de gardă din acea noapte nu mai apărea. L-au sunat două ore, dar nu a răspuns la telefon", a explicat pacientul.

A fost solicitat ajutorul unui elicopter, de la Bucureşti, dar acesta nu a putut ateriza din cauza ceţii. În aceste condiţii, cadrele medicale au considerat că ar fi bine să-l trimită pe Marius cu ambulanţa până la Iaşi, unde îl aştepta un avion militar care l-a transportat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Cele nouă ore cât a fost plimbat între spitale s-au scurs în defavoarea lui. Doctorii de la Bucureşti nu i-au mai putut salva mâna şi au fost nevoiţi să-l opereze pentru a-i construi un bont unde poate fi ataşată o proteză bionică.

Acum, are nevoie de o proteză de 30.000 de euro, bani pe care nu îi are. Aflat la Spitalul Floreasca, tânărul nu a trecut peste şocul suferit săptămâna trecută. „Mă doare mâna pe care nu o mai am!", a mărturisit el. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite