„Fetiţa-schelet“ a murit după câteva săptămâni de agonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Barna
Gabriela Barna

Gabriela Barna (foto), din Bereşti Bistriţa, judeţul Bacău, copila care la 15 ani cântărea doar 13 kilograme a încetat din viaţă ieri, la Spitalul de Pediatrie Bacău. Cu toate că zilele trecute medicii au reuşit să o facă pe Gabriela să înghită mâncare cu linguriţa, în cele din urmă ei au fost nevoiţi să se declare învinşi.

„A ajuns la noi în stare foarte gravă şi tot în stare gravă a rămas. Aceasta, în ciuda tratamentului intensiv care i-a fost administrat. Sincer, nimeni nu se aştepta să trăiască", a declarat doctorul Daniel Ceucă, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Bacău.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău a început cercetările asupra Elenei Barna, mama fetei. Dacă până acum femeia putea fi acuzată de rele tratamente aplicate minorului, decesul Gabrielei poate schimba încadrarea juridică. Procurorii vor decide dacă mama poate fi acuzată şi de ucidere din culpă, caz în care riscă între 3 şi 15 ani de închisoare.

„Aşteptăm rezultatul necropsiei pentru a vedea cu exactitate cauza morţii. Încadrarea juridică va fi decisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buhuşi", a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău. Gabriela nu a fost singurul copil al familiei Barna care a murit înainte să atingă vârsta majoratului.

Alţi trei copii, cu vârste cuprinse între două săptămâni şi patru ani, au încetat din viaţă din cauze necunoscute.

Asistenţii sociali, fără acreditare

Acreditarea Serviciului Public de Asistenţă Socială al Primăriei Comăneşti, Bacău, a fost suspendată pentru 30 de zile începând de ieri, pentru că nu a monitorizat un copil de doi ani, cu greutatea de şase kilograme, aflat în evidenţa serviciului şi care a fost găsit mort în casă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite