Bacalaureatul se filmează şi anul ăsta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat ieri că nu se schimbă absolut nimic în desfăşurarea testelor naţionale şi a bacalaureatului.

Ele sunt „prioritate zero" şi nu mai este timp pentru a face nicio modificare legală a ordienelor de ministru ce reglementează desfăşurarea acestora.

„Prioritatea zero este cea legată de examenele naţionale şi de bacalaureat. Termenele sunt foarte scurte, unele chiar întârziate. Nu vreau să caut vinovaţi, vreau ca examenele să se desfăşoare corect, legal şi în termen", a spus Liviu Pop în conferinţa de presă organizată pentru preluarea ca interimar a mandatului de la Educaţie.

Asta înseamnă că bacalaureatul se va da şi anul ăsta sub protecţia camerelor de supraveghere. "Repet, ordinele de ministru privind organizarea examenelor rămân în vigoare, nu vor fi modificări. Supravegherea video face parte din aceste ordine, o vom menţine aşa cum este prevăzută în ordinele de ministru", a mai spus Liviu Pop.

De asemenea, ministrul interimar a anunţat că în 7 mai s-a suspendat din toate funcţiile în care era implicat în proiectele europene sau pe care le deţinea în organizaţiile sindicale de unde provine.

Pop a fost numit interimar după ce Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care premierul Victor Ponta spune c-a acceptat-o pentru a-i permite acestuia să „restabilească adevărul" în urma acuzaţiilor de plagiat, fără să mai fie stresat de presiunea portofoliului.

Interimatul la conducerea ministerului este asigurat de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, pentru cel mult 45 de zile, cum spune Constituţia, termen în care premierul Ponta să facă o nouă nominalizare, după ce primele două au eşuat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite