Acces la internet în timpul probelor de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a publicat vineri modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2010. La http://subiecte2010.edu.ro se găseşte atât structura subiectelor pentru probele de competenţe lingvistice şi digitale care vor începe în februarie, cât şi cea pentru probele scrise.

La proba de informatică, elevii vor primi un singur subiect, pentru care vor avea la dispoziţie 90 de minute. Subiectul va avea patru părţi, dintre care una despre utilizarea internetului.

În timpul probei de informatică, candidaţii vor avea acces la reţeaua de internet o jumătate de oră, timp în care ei vor putea rezolva cerinţele legate de utilizarea reţelei de comunicare.

Tot la informatică, elevii vor avea de rezolvat o problemă în care să folosească cunoştinţele dobândite despre procesoarele de texte, calculul tabelar şi bazele de date. Examenul de informatică va avea loc în laboratorul de informatică, iar fiecare candidat va avea un subiect diferit faţă de colegii lui din sală.

La proba de comunicare orală în limba română, elevilor li se va da un text literar sau un articol dintr-o publicaţie, despre care vor trebui să spună cui i se adresează şi ce tip de text este. De asemenea, una dintre cerinţele probei este ca elevii să susţină cu argumente opinia care se desprinde din textul dat.

Proba de limbă străină va avea trei etape: proba scrisă (90 de minute), exprimare orală (15 minute) şi înţelegerea textului audiat (20 de minute). La proba scrisă, elevii vor primi un text şi nişte întrebări cu privire la conţinutul acestuia. Înscrierile pentru examenul de Bac încep în decembrie.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite