Bac din oficiu: trece toată lumea la probele practice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii de clasa a XII-a vor trece de probele orale şi practice ale bacalaureatului din acest an doar prin prezenţa la examen.

Probele practice şi orale sunt: de utilizare a computerului, de limba română şi de limba străină. Probele sunt obligatorii, dar nu şi eliminatorii, astfel că ele vor fi trecute chiar dacă elevii nu ştiu nimic. Potrivit metodologiei, candidaţii nu sunt admişi sau respinşi, ci primesc certificate de competenţe.

În judeţele Bistriţa-Năsăud şi Galaţi au apărut primele rezultate ale simulării examenului de competenţe digitale susţinut miercuri de elevii de clasa a XII-a. La Galaţi, peste 70% din elevi au obţinut un punctaj între 51 şi 100, ceea ce înseamnă că vor primi certificate de utilizatori avansaţi şi experimentaţi. Inspectorii şcolari gălăţeni arată că, în total, 1.950 de elevi au participat la simulare.

La Bistriţa-Năsăud, proporţia liceenilor experimentaţi în folosirea computerului este de 15%, alţi 32% obţinând punctaje pentru utilizatorii avansaţi. Datele centralizate de Inspectoratul Şcolar arată că 13% din elevii bistriţeni au luat între 0 şi 25 de puncte, ceea ce înseamnă că au nivel de începători, 40% au luat între 26 şi 50 de puncte şi pot fi încadraţi la nivel mediu. 1.000 de elevi din Bistriţa-Năsăud au participat la simulare.

Examenul de competenţe digitale propriu-zis va avea loc între 19 şi 29 aprilie, iar fiecare elev de clasa a XII-a va fi obligat să participe la testare pentru a intra la probele scrise de la Bac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite