Ba e grevă, ba nu e grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ba e grevă,  ba nu e grevă
Ba e grevă, ba nu e grevă

O parte dintre reprezentanţii confederaţiilor sindicale sunt de acord ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe legea unică în 15 septembrie, dar solicită ca în şase luni să corecteze inadvertenţele existente în actuala formă a actului normativ.

Braşov: Sindicatele braşovene încurajează greva generală

Preşedintele „Cartel Alfa“, Bogdan Hossu, a declarat, după discuţiile de la Ministerul Muncii cu minştrii Marian Sârbu şi Gheorghe Pogea, că este de acord ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe legea de salarizare unitară, dar să fie introdus în actul normativ un amendament care să prevadă ca în şase luni Executivul să facă unele corecţii, astfel încât să elimine disfuncţionalităţile din prezent.

Liderul „Cartel Alfa“ crede că îi va convinge pe bugetarii care au anunţat grevă generală pe 5 octombrie să renunţe la această formă de protest.

Pe de altă parte, Alianţa bugetarilor îşi menţine calendarul protestelor pentru că nu este de acord cu asumarea în această formă a legii.

Mai multe federaţii ale bugetarilor afiliate la confederaţii diferite au semnat, ieri, o alianţă, cerând Guvernului să nu-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului pe actualul proiect al legii unice de salarizare şi să renegocieze actul normativ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite