BVB a scăzut cu 1% în deschidere, iar acţiunile Amonil s-au menţinut în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BVB a scăzut cu 1% în deschidere, iar acţiunile Amonil s-au menţinut în creştere
BVB a scăzut cu 1% în deschidere, iar acţiunile Amonil s-au menţinut în creştere

Acţiunile companiilor listate la BVB au fost tranzacţionate la preţuri în scădere la deschiderea şedinţei, astfel că indicele general, BET-C, a coborât cu 1%, în timp ce titlurile Amonil Slobozia (AMO) se apreciau cu 11,74%, după ce au închis sesiunea precedentă cu un avans de 15%.

Cotaţiile primelor zece acţiuni în funcţie de lichiditate afişau o scădere de 0,88%, în timp ce titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au dus indicele BET-FI cu 0,44% sub nivelul de la închiderea sesiunii de miercuri.

În aceste condiţii, indicele extins al Bursei, BET-XT, care reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de titluri, inclusiv SIF-urile, era în coborâre cu 0,76%.

Cel mai mare câştig din piaţă era raportat de acţiunile Amonil Slobozia (AMO), care urcau cu 11,74%, după ce în şedinţa anterioară a câştigat 15%. Interesul jucătorilor vine după ce firma cipriotă Salink, care deţine 13,5% din Amonil, a propus majorarea capitalului social al combinatului chimic şi începerea de urgenţă a discuţiilor cu creditorul companiei, pentru evitarea executării silite a activelor, care ar urma să aibă loc la 6 octombrie.

Lichiditatea totală a pieţei era de 2,3 milioane lei (551.000 euro), de 2,6 ori mai redusă comparativ cu suma tranzacţiilor de la începtul şedinţei anterioare, de şase milioane de lei (1,4 milioane de euro).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite