Galaţi: Suspectul jafului armat de la agenţia BRD a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectul în cazul jafului armat săvârşit luni, la o agenţie BRD din Galaţi, a fost eliberat, vineri seara, de anchetatorii gălăţeni, după ce a fost audiat timp de opt ore şi la mai bine de 26 de ore de când a fost reţinut.

Suspectul a fost eliberat de anchetatori deoarece aceştia nu au avut nicio probă directă care să-l pună pe suspect în legătură cu jaful, transmite NewsIn.

"Suspectul a fost audiat, dar, fiindcă vinovăţia lui nu a putut fi probată, a fost dispusă eliberarea lui de către procurorul care coordonează ancheta în acest dosar. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor jafului armat", a declarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, subcomisarul Cristina Tatulici.

Suspectul, Zoran Boic, în vârstă de 39 de ani, cu cetăţenie sârbă, a fost eliberat de autorităţile judiciare după mai bine de 26 de ore de la reţinerea sa în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa din judeţul Timiş. Joi seară, în jurul orei 18.00, el a încercat să iasă din ţară la volanul unei autoutilitare care transporta detergenţi şi scutece de unică folosinţă către Serbia. La controlul documentelor, poliţiştii de frontieră l-au căutat în baza de date, unde a apărut ca suspect în cazul jafului din Galaţi. El a fost reţinut imediat şi dus la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, pentru audieri, după care a fost transportat la sediul IPJ Galaţi, unde a fost audiat vineri, de la ora 13.00. Autoutilitara pe care el o conducea a fost sigilată, pentru a fi controlată. Poliţiştii bănuiau că în autovehicul ar putea găsi o parte din banii furaţi în timpul jafului armat de la agenţia BRD din Galaţi.

În momentul în care a fost reţinut pentru cercetări, bărbatul nu a opus rezistenţă, însă le-a spus oamenilor legii că este o coincidenţă. Surse apropiate anchetei au declarat, la scurt timp de la reţinerea lui, nu există probe directe care să-l incrimineze, în afară de unele imagini surprinse de camerele de supraveghere ale unităţii bancare jefuite. În imagini, suspectul vine la bancă înainte de comiterea jafului să schimbe valută şi, după jaf, este văzut din nou. Suspectul a recunoscut că a fost acolo pentru că fusese înştiinţat că trebuie să efectueze un transport de marfă către Serbia şi avea nevoie de bani pentru rovinietă şi pentru călătorie.

Poliţiştii o cercetează în acest dosar şi pe casiera unităţii bancare. În urma verificărilor şi a cercetării locului faptei, poliţiştii au constatat o neglijenţă din partea casierei unităţii bancare, în ceea ce priveşte nerespectarea procedurilor de securitate şi a modului de lucru cu dispozitivul de numerar cu temporizare, fixat în pardoseală, fapt pentru care s-au autosesizat şi i-au întocmit casierei dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, se arată în comunicatul Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru a dispune cu privire la începerea urmăririi penale. Dosarul cauzei se află, însă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.
IGPR precizează că, după audierea martorilor şi vizionarea imaginilor surprinse de camerele de luat vederi amplasate în interiorul şi exteriorul agenţiei bancare, poliţiştii au format un cerc de suspecţi şi desfăşoară în continuare verificări şi investigaţii pentru identificarea şi reţinerea persoanelor implicate în eveniment.

Doi bărbaţi, purtând cagule pe faţă, au sustras, luni, 100.000 de lei noi dintr-o sucursală BRD din sud-estul municipiului Galaţi, din strada Portului. Unul dintre ei era înarmat cu un pistol, despre care nu se ştie dacă era adevărat sau de jucărie. După ce au luat banii, ei au fugit, iar angajaţii băncii au sunat imediat la 112, apelul fiind înregistrat la 13:40, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Cel care a ameninţat angajaţii băncii cu pistolul are 1,60 metri înălţime, iar celălalt, care a luat banii din casa de bani, are 1,90 metri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite