BNR ar putea primi o nouă tranşă de la FMI până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România ar putea primi până la sfârşitul anului o nouă tranşă de la FMI, bani care vor intra în rezerva BNR, a declarat, luni, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

BNR ar putea să primească o tranşă suplimentară până la finele anului. Prin urmare, cred că poziţia băncii centrale este foarte bună, a spus Franks, după o întâlnire cu oficialii BNR.

Franks a discutat cu reprezentanţii băncii centrale probleme legate de politica monetară.

Următoarea tranşă de la FMI urmează să fie eliberată la mijlocul lunii decembrie şi are o valoare de 870 milioane euro.

Rezerva valutară a Băncii Naţionale a României este suficientă, a declarat, luni, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, Jeffrey Franks, după discuţiile purtate cu oficiali ai BNR.

Poziţia valutară a BNR este puternică şi se poate consolida în continuare dacă va primi o nouă tranşă până la sfârşitul anului, a subliniat luni Jeffrey Franks, potrivit Agerpres.

Am avut o discuţie foarte productivă asupra politicii monetare, a mai spus Jeffrey Franks la ieşirea de la discuţiile cu oficialii BNR.

Rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 32,579 miliarde euro la 30 septembrie 2010, faţă de 31,554 miliarde euro la 31 august 2010. În cursul lunii septembrie au avut loc intrări de 2,57 miliarde euro, reprezentând tranşa a VI-a aferentă acordului stand-by, au fost înregistrate venituri din administrarea rezervelor internaţionale.

Ieşirile au totalizat 1,545 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi din contul Comisiei Europene, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat şi altele.

România a încasat, până în prezent, 11,27 miliarde de euro de la FMI, din cadrul unui împrumut total de 13,15 miliarde de euro, la care se adaugă cele 3,5 miliarde de euro primite de la CE, dintr-un împrumut de 5 miliarde de euro, precum şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Convenit pe 4 mai 2009 cu marii finanţatori mondiali, pachetul total de sprijin pentru Româniase ridică, în total, la 20 de miliarde de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite