BMW, Porsche, VW şi Daimler caută ingineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile BMW şi Porsche prognozează vânzări record pentru acest an. Ambele firme caută să angajeze oameni calificaţi pentru a face faţă cererii.

BMW şi-a propus să angajeze 800 de persoane la fabrica din Leipzig, acolo unde există un program în valoare de 400 de miliaone de euro pentru producţia maşinilor de oraş electrice i3 şi a modelului I8 Super Hybrid.

Şi Porsche vrea să angajeze 1000 de oameni pentru producerea noului SUV Cajun, la uzina din Leipzig.
Potrivit publicaţiei electronice autonews.com, principala problemă a celor două mari companii este criza de ingineri specializaţi în domeniul auto. Conform unor date oficiale, luna trecută, exista un deficit de 77.000 de ingineri în Germania.
Specialiştii consideră că este o problemă gravă care ar putea afecta cercetarea şi implicit dezvoltarea de noi automobile.

În aceste condiţii, firme precum Porsche, BMW, Daimler şi Volkswagen se orientează către recrutarea de ingineri talentaţi din exterior, fiind vizate ţări în care industria auto este în plină dezvoltare.
Efectul deficitului de oameni calificaţi a făcut să crească salariile inginerilor, ajungându-se la o medie salarială de 48,725 de euro pe an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite