BGS, denunţată la SRI de firmele de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS) din România a depus plângeri împotriva firmei de pază şi protecţie BGS cu cinci zile înaintea scandalului de la Plaza Militari, la 16 februarie.

Firma BGS, coordonată de Bogdan Oprea, era acuzată  că „prin metodele folosite, mijloacele şi dotarea specifică structurilor de intervenţie, afişarea ostentativă şi agresivă pe străzi şi în localuri publice a acestora creează sentimente de panică sau insecuritate socială (...) fără a ţine cont de existenţa sau prezenţa autorităţilor competente şi de limitele impuse de legislaţia specifică funcţionării serviciilor de securitate privată“.

Contactat telefonic, preşedintele PSS, Ion Popescu, a declarat că în nota trimisă Serviciului Român de Informaţii au fost cuprinse informaţii „care nu pot fi reproduse în presă“. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, ofiţerii investigatori au descoperit că BGS ar fi încălcat mai multe prevederi ale legii care reglementează activitatea firmelor de protecţie.

SRI a luat act de plângere, dar nu a confirmat şi nici nu a infirmat aspectele prezentate în avertizare. Antoniu Ungureanu, purtătorul de cuvânt al BGS, s-a arătat surprins de sesizarea patronatului către Ministerul de Interne şi către SRI. „Noi nu ne diferenţiem cu nimic faţă de alte firme de profil din România.

Nu avem arme, nu avem echipament altfel“, a declarat Ungureanu, care a precizat că, în privinţa patronatului, „nu există probleme, nu colaborăm, dar nici nu avem divergenţe“.

Mascaţi anchetaţi

Cinci angajaţi ai Serviciului pentru Intervenţii Rapide de la Poliţia Capitalei, care au intervenit în scandalul dintre clanul Preda şi firma de pază BGS, la Mall Plaza, sunt cercetaţi penal. Parchetul s-a autosesizat, ieri, în urma difuzării în mass-media a unui film din timpul scandalului.

În imagini apar doi poliţişti care îl ţineau pe Eugen Preda, cu mâinile la spate, în genunchi, în timp ce era lovit de un civil. Surse apropiate anchetei susţin că cel care îl bătea pe Preda era chiar Bogdan Oprea, şeful firmei de pază BGS.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite