BBC Mundo: "România, o ţară superstiţioasă, unde politicienii se îmbracă în mov"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recenta "revoltă" a vrăjitoarelor din România, împotriva impozitării veniturilor lor, este ironizată de presa străină. "Oare ghicitoarele nu au prevăzut că aşa se va întâmpla?", spune BBC, care adaugă că românii sunt un popor extrem de superstiţios.

"În toată lumea colectorii de impozite sunt blestemaţi, dar în România acest lucru se întâmplă literalmente: un grup de vrăjitoare ameninţă cu blesteme, excremente de pisică şi câini morţi, într-o reuniune de protest contra Guvernului", scrie BBC Mundo, versiunea în limba spaniolă, articol preluat de mare parte a presei de ieri şi de astăzi din Spania.

"Motivul acestei măsuri anunţate de vrăjitoare este faptul că acum sunt obligate la plata impozitelor. Legea a intrat în vigoare la 1 ianuarie şi stabileşte că unele profesii precum astrologii, vrăjitoarele, ghicitoarele şi altele, care nu erau incluse în codul muncii anterior, vor fi considerate profesii autonome şi, drept urmare, vor trebui să plătească impozit", se mai arată în articolul BBC.

"Guvernul român încearcă astfel să limiteze evaziunea fiscală, dar vrăjitoarele, denumire pe care şi-o atribuie ele însele, sunt furioase pe această măsură, care le va forţa să plătească 16% din venituri pentru contribuţiile la pensii şi la sistemul de asigurări sociale, ca orice altă profesiune recunoscută de Stat".

"România, o ţară superstiţioasă"

"România, o ţară superstiţioasă", susţine BBC, care aminteşte că "într-o ţară în care superstiţiile sunt larg răspândite, până într-acolo încât se spune că membrii Guvernului înşişi poartă îmbrăcăminte de culoare violet în zilele-cheie pentru a alunga spiritele rele, ameninţarea vrăjitoarelor nu poate fi luată în derâdere".

Conform corespondentului BBC în Europa Centrală, Nick Thorpe, majoritatea românilor se declară creştini ortodocşi, dar "în ţară există şi o puternică tradiţie a credinţelor oculte, care în prezent trăiesc o perioadă de renaştere, datorită expunerii exagerate a acestora la televiziune şi pe internet".

Citeşte pe adevarul.es ce au declarat vrăjitoarelor presei occidentale despre măsura Guvernului României şi de ce spun acestea că este "stupidă" impozitarea muncii lor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite