Baremul de corectare la română a fost modificat. Lucrările sunt recorectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma presiunilor exercitate de părinţii nemulţumiţi de baremul la limba română, atât elevii care au ales răspunsul "subiectivă", cât şi cei care au ales răspunsul "predicativă" vor fi punctaţi.

"Recorectarea lucrărilor la limba română este o concluzie finală. Sunt trei elemente care au dus la acest aspect. Primul element este poziţia divergentă a unor membrii ai Academiei Române, al doilea element, poziţia unor colegi din sistemul de învăţământ, iar al treilea element, rezultatele la limba română. 42% dintre elevi au răspuns corect, varianta "C" la subiectul controversat de la limba română, iar în jur de 40%, varianta "B" ", a spus Liviu Pop.Ministrul a spus că nu s-a luat mai devreme decizia de recorectare a lucrărilor la limba română, pentru a nu lăsa impresia că baremele de corectare pot fi modificate în timpul examenelor.

"Nu este problema a mea sau a colegilor mei. Cred că este o decizie corectă. Nu am luat mai devreme această decizie, pentru că nu am vrut să lăsăm impresia că se schimbă baremele în timpul probelor. Chiar dacă efortul colegilor mei din centrele de corectare va fi mult mai mare, să recorecteze 166.000 de lucrări, sper să se înţeleagă că acestă decizie este în folosul elevilor", a mai spus Liviu Pop.

Profesorii şi elevii au salutat decizia Ministerului Educaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite