Avocatul lui Vîntu: De opt luni dosarele SOV vs Traian Băsescu nu apar pe rolul Tribunalului Bucureşti şi nu au termene de judecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului Realitatea-Caţavencu
Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului Realitatea-Caţavencu

Doru Costea, avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu, a declarat, la Realitatea Tv, că de opt luni de zile dosarele în care omul de afaceri în acuză pe şeful statului de  calomnia zac la Tribunalul Bucureşti fără a primi termen de judecare.

"În 2009 Traian Băsescu a făcut afirmaţii cu caracter calomnios la adresa lui Sorin Ovidiu Vîntu. Afirmaţii neadevărate, nu numai nedovedite. Sorin Ovidiu Vîntu s-a adresat justiţiei. În 7 iulie 2009 am fost mandatat de Sorin Ovidiu Vîntu să formulez o cerere împotriva lui Traian Băsescu în legătură cu rambursarea ilegală. Traian Băsescu zice că a fost dovedită, dar nu am văzut o decizie judecătorească. Am primit tremen în 16 octombrie 2009. La scurt timp domnul preşedinte a făcut o altă afirmaţie cu caracter calomnios. Sorin Ovidiu Vîntu a reacţionat".

Eugen Chelemen: Câinii din luptele lui Băsescu

image

Costea a precizat că a trimis prin poştă această nouă cerere adresată instanţei şi a primit termen tot pe 16 octombrie la aceeaşi instanţă, acelaşi complet, acelaşi judecător. "Sunt îndreptăţit spă cred că această coincidenţă este una care mă obligă să formulez o cerere de strămutare, pentru că am o bănuială legitimă. Nu pot să cred că sistemul aleatoriu a funcţionat aşa încât două cauze înregistrate la o distanţă de o lună, dintre care una trimisă prin poştă, să primească acelaşi termen la acelaşi judecător".

Cererea de strămutare a fost respinsă. "De atunci acele dosare au dispărut. În sensul în care acele dosare trebuiau să se întoarcă imediat la Tribunalul Bucureşti să primească termen şi să fie judecate. Erau nişte dosare  împotriva domnului Traian Băsescu care este un cetăţean egal în faţa legii. Sunt opt luni şi aceste dosare nu apar pe rolul Tribunalului Bucureşti şi înscrise cu termen".

Avocatul a criticat apariţia în presă a stenogramelor în cazul Vîntu pentru că se influenţează actul justiţiei, întrucât judecătorul se va pronunţa în condiţiile unei presiuni crescute din partea opiniei publice.

Avocatul a spus că, în momentul în care dosarul va  primi termen şi va fi judecat, Traian Băsescu va trebui să producă probe pentru a-şi susţine afirmaţiile.

"Sursa acestor scurgeri în presă este, evident, autorul înregistrării. S-a creat un curent de opinie care să influenţeze actul de justiţie. Apariţia stenogramelor este una firească. Problema e că judecătorul dă o soluţie în condiţiile în care presiunea opiniei publice e evidentă. Alterează obiectivitatea actului de justiţie şi însăşi raţiunea justiţiei".

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzat că a ajutat un infractor, respectiv pe Nicolae Popa, fostul administrator de la Gelsor, să se sustragă ispăşirii pedepsei penale prin sprijinirea acestuia cu bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite