VIDEO AUDIO Avocatul Dan Chitic: Băsescu m-a lovit cu dosul palmei fix în gură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Dan Chitic, cel care îl acuză pe şeful statului că l-ar fi lovit şi insultat după un schimb de replici pe care le-ar fi avut vineri seara la Neptun, a povestit în această seară, la Realitatea TV, cum ar fi  primit mai mult "o directă" decât o palmă din partea lui Traian Băsescu.

Citeşte şi:
Băsescu, acuzat că a pălmuit un cetăţean

UPDATE 21.37 Dan Chitic la Realitatea TV: "Era ora 12:15 si iesisem cu sotia din Vila Scriitorilor. Distinsul nostru presedinte si-a facut si el iesirea din Ciresica. Auzisem ca era acolo, dar nu ma gandeam ca o sa fie coincidenta sa ne intalnim.

Dumnealui si-a poftit sotia in masina, i-a deschis foarte politicos usa, apoi la fel de politicos a ocolit masina prin spate, a dat sa intre, si eu, de undeva de la 10 metri, dincolo de perimetrul desenat de cei patru SPP-isti, am avut proasta idee sa intru intr-un dialog cu dumnealui.

I-am spus "Sa iti fie rusine", la pertu, pentru ca de fiecare data cand domnul presedinte e interpelat de un cetatean, invariabil il ia la pertu. Era convingerea mea si ca cetatean al Romaniei mi-o pot declara.

image

Pornind de la ultimele scandaluri din România, Eugen Chelemen se întreabă: "Să fie săltat şi Băsescu?"

Am ramas pe loc. Orice pas al meu ar fi fost oprit de domnii de la SPP. Dupa ce i-am spus "Sa iti fie rusine, Basescu a ridicat capul si mi-a spus "De ce sa imi fie rusine dobitocule?"

Nu i-am raspuns la "dobitocule".

Mi-a spus a doua oara ca sunt un dobitoc. Si atunci i-am spus ca da, "Sunt un dobitoc ca te-am votat prima oara". Domnul presedinte e cunoscut ca are replica si, dupa cum veti vedea, viteza de reactie.

Mi-a zis ca: "Esti un dobitoc ca nu m-ai votat a doua oara".

A deschis portiera si a venit la mine privindu-ma in ochi. Nu pot uita acea privire. A venit la mine, nu mi-a mai spus nimic, si cand s-a apropiat destul de mult cat sa fie la o lungime de brat, a aplicat o lovitura destul de iscusita, in limbaj de mahala - un neveu.

M-a lovit cu dosul palmei, cu monturile, fix in gura, a fost o directa mai mult, nu cu pumnul strans, ci cu pumnul desfacut.

In exact acelasi moment in care am fost lovit, cele doua garzi de corp si-au intrat in rol. Unul mi-a bagat mana adanc in beregata, altul mi-a strans mainile la spate. Eu nu am avut nicio reactie, ramasesem uimit.

Dupa aia presedintele a plecat si i-am spus "De ce dai bai, esti platiti din banii nostrii".

Apoi au urmat un schimb de replici cu cei de la SPP. Am avut un dialog putin accentuat cu ei.

Au fost martori, au fost sotia mea si cel putin alti doi martori care, din motive absolut personale, mi-au spus a doua zi ca ei nu au vazut nimic. Sotia presedintelui era in Dacie. Cu foarte putin efort ar fi vazut.

La cinci minute după incident, restaurantul din Vila Scriitorilor a fost luminat. Domnul administrator de la Vila Scriitorilor a apărut însoţit de un domn cu o borsetă şi au discutat gesticulând către noi. S-a închis lumina şi apoi au rămas o oră în vilă.

Domnii care erau în parcare în momentul în care ieşea în parcare au intrat în vilă. A doua zi, apare domnul administrator Vasile şi îi spune soţiei mele să-i dea numărul de telefon, că l-au cerut domnii de aseară." (Ionel Dancu)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Întrebat fiind dacă a vrut să-l lovească pe preşedinte, Dan Chitic a explicat faptul că "nici n-a apucat să se gândească la asta".

"I-am spus <<Să-i fie ruşine>>. <<De ce să-mi fie ruşine, dobitocule?>>, m-a întrebat preşedintele. Speram, eram convins că afirmaţia mea să fi fost ultima. Am spus << Să-ţi fie ruşine pentru ce ai făcut cu ţara asta>>, i-am spus. "Mi-a spus atunci că sunt un dobitoc. <<Da, sunt un dobitoc pentru că te-am votat prima dată>>", a explicat avocatul.

El a adăugat că cei 10 metri care îl despărţeau de preşedinte au fost parcurşi de şeful statului cu foarte multă "convingere" şi că a primit ca răspuns un dos de palmă "cu tot cu monturi". "Semăna mai mult cu o directă decât cu o palmă", a mărturist avocatul pentru Antena 3.

Martorii se tem să dea declaraţii

Invitat în emisiunea "La Ordinea Zilei", de la Antena 3, Dan Chitic a mai povestit că mai multe persoane au fost martore la incident, dar că acestea se tem să recunoască ce s-a întâmplat. Singurul martor dispus să confirme incidentul este soţia sa, mai spune Chitic.

Deocamdată, bărbatul nu s-a hotărât dacă va depune sau nu vreo plângere împotriva preşedintelui Băsescu.

"Băsescu a sărit ca o panteră în gura soţului meu cu palma"

Cristina Chitic, soţia avocatului Chitic, spune că preşedintele i-a tras un dos de palmă soţului ei, care ar fi fost ulterior imobilizat de sepepişti. Dan Chitic ar fi dispus să meargă şi la detectorul de minciuni pentru a proba că nu minte, afirmă soţia sa.

„Am ieşit din Vila Scriitorilor, moment în care l-am văzut pe preşedinte ieşind din Cireşica. Eu i-am spus soţului: Uite-l pe preşedinte, moment în care soţul meu a ţipat la el şi i-a spus: „Să-ţi fie ruşine" [...] Apoi a venit peste soţul meu, i-a dat un dos de palmă peste gură. Moment în care bodyguarzii dânsului l-au flancat, unul l-a prins de gât, iar celălalt l-a ţinut de gât pe soţul meu. SPP s-a asigurat că preşedintele nu va păţi nimic. Cei de la SPP au fost drăguţi, au spus "Domnule, liniştiţi-vă", a declarat Cristina Chitic la Realitatea TV.

Cristina Chitic susţine că soţul ei este dispus să meargă la detectorul de minciuni. "Băsescu a sărit ca o panteră în gura soţului meu cu palma", a mai spus aceasta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite