Avocatul arestat în dosarul mitei de la ANAF va fi cercetat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Marius Stăncescu, arestat sub acuzaţia de trafic de influenţă la începutul lunii martie, va fi cercetat în libertate, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Odată cu Stăncescu a fost arestat preventiv şi Nicolae Gavrilă, consilier superior în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, însă cei doi au atacat cu recurs decizia judecătorilor.

În 23 martie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea avocaţilor lui Stăncescu, de eliberare provizorie sub control judiciar.  Procurorii anticorupţie au făcut recurs împotriva acestei decizii, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a a decis, miercuri, că avocatul Stăncescu poate fi cercetat în stare de libertate. Decizia este definitivă, măsura arestului preventiv fiind înlocuită cu cea a interdicţiei de a părăsi ţara.

Curtea a reliefat starea materială a avocatului şi a luat în considerarea şi numeroase acte de caritate făcute de acesta.

"Cu privire la persoana inculpatului Stăncescu, Curtea reţine că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, are resurse materiale, un domiciliu stabil, este de profesie avocat în cadrul Baroului Bucureşti, activând totodată, şi în domeniul financiar-contabil, iar din susţinerile sale - necontestate - reiese că este autorul a numeroase acte de caritate, a înfiinţat burse pentru actori tineri, fără posibilităţi materiale, a sponsorizat diverse evenimente artistice şi culturale, iar în luna ianuarie 2011 a finanţat cu suma de 50.000 euro participarea României la finalele unui concurs de coregrafie de balet pentru elevi de liceu.

Din celelalte înscrisuri depuse la dosarul cauzei, rezultă că inculpatul are în întreţinere 5 copii (dintre care doi din prima căsătorie), că - astfel cum au declarat şi mamele acestor copii - se implică constant în activităţile de creştere şi educare a acestor copii, asigurând toate mijloacele financiare necesare în acest scop", se arată în motivarea eliberării provizorii a avocatului Stăncescu, citată de Mediafax.

Marius Stăncescu şi Nicolae Gavrilă au fost denunţaţi de omul de afaceri italian Antonello Celestini, care, la rândul lui, are un dosar în care este cercetat de procurorii anticorupţie.

În motivarea Curţii de Apel Bucureşti privind arestarea pentru 29 de zile a consilierului superior ANAF, Nicolae Adrian Gavrilă, şi avocatului Marius Stăncescu, se precizează că avocatul pretindea mită pentru preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Stăncescu Marius îi cerea bani lui Antonelo Celestini în schimbul promisiunii că îl va proteja în activităţi de contrabandă cu ţigări şi că banii ajungeau la Sorin Blejnar.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite