Avocatul MISA, cercetat pentru fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul MISA, cercetat pentru fals
Avocatul MISA, cercetat pentru fals

Mai multe persoane, printre care şi avocatul- deputat PDL Mihail Boldea, sunt cercetate de poliţiştii de la Serviciul „Investigaţii Criminale” în legătură cu modul în care un teren de 640 de metri pătraţi din centrul Galaţiului a ajuns în proprietatea lui Tudorache Postelnicu.

Tranzacţia în care este implicat deputatul Boldea s-a derulat în anul 2007. Postelnicu l-a împuternicit pe Boldea să îl reprezinte în demersurile de obţinere a imobilului de pe strada Cuza Vodă, nr. 43. Gălăţeanul susţine că a stăpânit timp de 30 de ani, fără acte, clădirea, astfel că a cerut în instanţă recunoaşterea sa ca şi proprietar.

Imobilul a fost preluat de către statul român în 1967 de la Letiţia Bârlădeanu şi a rămas în proprietatea municipalităţii peste 40 de ani. Clădirea a fost declarată monument istoric şi în ea a funcţionat Hotelul „Union Eckstain”, rebotezat „Carol”. În prezent, aceasta nu mai există.

Printre probele prezentate în instanţă de avocatul Boldea a fost şi un contract de vânzare-cumpărare, de mână, datat 1975, prin care Letiţia Bârlădeanu i-ar fi vândut lui Postelnicu casa şi terenul cu preţul de 1.500 de lei. Pe baza acestui act şi a unor mărturii, avocatul a arătat instanţei că bărbatul ar fi locuit peste 30 de ani la acea adresă.

La Primăria Galaţi există o listă de 34 de contracte de închiriere încheiate cu diverşi chiriaşi în perioada 1970-2003, însă Postelnicu nu se numără printre aceştia. 

De asemenea, Boldea a mai prezentat două adrese, ale Consiliului Judeţean şi ale Primăriei Galaţi, care arătau că imobilul şi terenul din Cuza 43 nu sunt în proprietatea Consiliului Local.

Astfel, la proces a fost citat doar ultimul proprietar dinaintea naţionalizării, Letiţia Bârlădeanu. Aceasta nu s-a prezentat, pentru că era deja moartă de şapte ani. “Cele două documente sunt falsuri. Am căutat adresa de la Primărie după număr şi nu există aşa ceva, aşa că am făcut plângere penală”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Avocatul Mihail Boldea reprezintă MISA într-un proces privind traficul de persoane, deşi, potrivit legii, calitatea de deputat nu îi permite acest lucru. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite