Avocatul lui Becali, acuzat că a "cântat" pentru Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNG, cunoscutul avocat Cătălin Dancu, este acuzat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Statului că ar fi colaborat cu Securitatea cu numele conspirativ "Muzica".

Vicepreşedintele PNG, cunoscutul avocat Cătălin Dancu, este acuzat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Statului că ar fi colaborat cu Securitatea cu numele conspirativ "Muzica".

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucureşti, probele principale sunt mai multe adrese de verificare transmise CNSAS de către foştii deţinători de arhivă (SRI, SIE, SIA).

Printre clienţii avocatului Cătălin Dancu se numără fostul şef DIE, Ion Mihai Pacepa, preşedintele PNG, Gigi Becali, şi a Alexandrei Dinu, fosta soţie a fotbalistului Adrian Mutu. Dancu a candidat fără succes, din partea PNG, la Primăria Constanţa şi la europarlamentare.

Potrivit Notei de constatare CNSAS, Dancu (Curcă) Cătălin Radu a fost recrutat la data de 17 februarie 1986, în calitate de informator, de către Biroul de Contrainformaţii din cadrul UM 0406 Constanţa.

Relaţii cu marinari străini

Dancu ar fi fost recrutat întrucât era vecin şi prieten cu mai mulţi ofiţeri. "În mediul geografic al cazărmii 21 Securitate Constanţa sunt identificate mai multe persoane cu rude şi relaţii în străinătate şi care periodic sunt vizitate de către acestea", arată ofiţerul care l-a recrutat.

În 1987, securistul care-l coordona arată că "Muzica" a dat informaţiile cerute despre ofiţeri şi despre "comportarea şi relaţiile militarilor ce execută misiuni în portul Constanţa, precum şi relaţiile unor cetăţeni români cu marinari străini".

În perioada 1986-1989, "Muzica" ar fi furnizat "39 de materiale informative cu conţinut operativ". Cătălin Dancu ne-a declarat că nu a colaborat cu Securitatea şi că a primit anul trecut verdict de necolaborare. El susţine că acuzaţiile CNSAS se bazează doar pe note informative, dar lipsesc din dosar presupusul angajament şi declaraţiile care ar fi fost semnate de el.

Retrocedarea bunurilor lui Pacepa

Avocatul crede că acest dosar i se trage de la faptul că vrea să deschidă o acţiune de revendicare a averii clientului său Ion Mihai Pacepa. "Nu pot să dea în Pacepa, şi atunci îl jignesc pe avocatul lui", a conchis Dancu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite