Avocat Becali: iniţial nicio persoană nu a reclamat o vătămare sau lipsire de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat ieri, la Realitatea TV, citând din referatul procurorilor care au propus arestarea, că aceştia îl acuză pe clientul său că "a instigat şi apoi a participat efectiv la lipsirea de libertate în mod ilegal".

Mateuţ a declarat că, în data de 27 ianuarie, două dintre presupusele victime ale lui Becali au dat declaraţii la poliţie, fără a reclama vreo vătămare corporală sau lipsire de libertate.

"În 27 ianuarie, a fost semnat un proces verbal de lucrătorii de la o secţie de poliţie, constatând acea tamponare care se vede în imagini, urmat de declaraţii date de aceste presupuse persoane vătămate, parcă de două din ele, care prezentau o stare de fapt care excludea orice implicarea a lui Becali sau apropiaţilor. Nicio persoană nu a reclamat vreo vătămare sau lipsire de libertate", a spus Mateuţ la Realitatea TV.

De asemenea, avocatul lui Becali a afirmat că presupuşii hoţi şi-au schimbat declaraţiile, iar procurorii modul de urmărire penală.

ncă din 2 februarie, când presupusele părţi vătămate îşi schimbă declaraţiile în faţa organului de urmărire penală şi-l acuză de lipsire de libertate, acestea oferă nume de persoane, printre care Gigi Becali şi ceilalţi care au fost reţinuţi. În 4 februarie, organul de urmărire penală începe urmărirea penală "in rem", adică cu referire la săvârşirea unei fapte de către autori care nu sunt identificaţi, până în 13 februarie, când urmărirea penală se face "in personam", adică acte de urmărire penală împotriva unei persoane identificate", a declarat Mateuţ.

Avocatul acuză că nu s-a făcut legătura între Becali şi fapta pentru care a primit mandat de arestare pentru 29 de zile.

"Până în prezent, procurorii nu au reuşit să prezinte un element de fapt care să facă legătura între Becali şi lipsirea de libertate. După cum se vede în înregistrare, Becali se afla într-un bar, loc public, unde erau aproximativ 30 de persoane, iar părţile vătămate poartă o conversaţie cu domnul Becali", a mai spus Mateuţ.

Şi avocatul Cătălin Dancu a declarat, vineri, la Realitatea TV, că "în dosarul ăsta, în afară de declaraţiile a doi indivizi, nu există nicio probă care să-l lege pe Becali de intenţia, modalitatea de a sechestra pe cineva, într-un interval de timp care nu a fost încă definit de procurori".

Dancu a mai spus că la dosar există un certificat medical emis la o lună după împuşcarea unuia dintre hoţi, în care s-a tras în noaptea dintre 26 spre 27 ianuarie.

Mateuţ a precizat că "Becali este într-o stare psihică foarte bună, optimist, energic şi, în ciuda deciziei judecătorului, încă mai are încredere în justiţie".

Tot la Realitatea TV, vărul lui Gigi Becali, Victor Becali, a declarat că totul a fost pus la cale de Alexandrul Ilie, zis Sandu Geamănu, care i-ar fi învăţat pe cei trei presupuşi hoţi cum să-l fure şi să-l şantajeze pe Gigi Becali.

"Prin nişte intermediari i-au cerut 50.000 că dacă nu, se duc şi se înţeleg cu comandantul poliţiei sau cu procurorul. Asta este ce au transmis ei lui Gigi Becali. Acesta a spus că nu îl interesează", a declarat Victor Becali.

Victor Becali a precizat că cel care a sunat la 112 pentru a reclama incidentul din zona Victoriei nu este un taximetrist, ci chiar şeful clanului de interlopi, Sandu Geamănu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite