Avion militar brazilian prăbuşit în Amazonia: cel puţin 9 supravieţuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele aeriene braziliene au anunţat că cel puţin 9 persoane din cele 11 care se aflau la bordul unui avion de transport militar, declarat dispărut joi în Amazonia, au supravieţuit accidentului şi sunt într-o stare bună a sănătăţii.

Un al 10-lea pasager este declarat dispărut, iar altul este - probabil - decedat, precizează comunicatul FAB. Pasagerul dispărut, un militar, plecase să caute ajutoare.

Supravieţuitorii vor fi transportaţi spre aeroportul Cruzeiro do Sul de către avioanele militare care participă la căutări. Deşi par să se simtă bine, ei vor fi supuşi unor examinări de rutină la aeroport, iar în caz de necesitate vor fi conduşi la spitalul din localitate.

Avionul, descoperit de indigeni din tribul Matis, dispăruse în timp ce efectua o cursă între oraşele Cruzeiro do Sul, statul Acra, şi Tabatinga, statul Amazonas. Ei au alertat Fundaţia naţională a indienilor că au găsit aparatul Cessna Caravan C-98 dispărut. Pilotul aterizase în plină junglă, pe fluviul Itui, un afluent al Javari, între satele Aurelio, locuit de tribul Matis, şi Rio Novo al etniei Murugos.

Aparatul transporta 11 persoane, printre care patru erau membri ai echipajului. Avionul participa la o misiune de vaccinare organizată de Ministerul Sănătăţii în 40 de rezervaţii indigene din Vale do Javari, statul Amazonas, unde trăiesc 3.900 de indieni. Personalul medical aflat la bord era compus din cinci femei, dintre care una însărcinată, şi doi bărbaţi.

Avionul decolase joi dimineaţa şi ar fi trebuit să aterizeze la Tabatinga după aproximativ 2 ore. Pilotul a emis semnale de alarmă la 58 de minute după decolare.

Potrivit Agerpres, aparatul Cessna Caravan C-98, de fabricaţie americană, este utilizat pentru transportrul încărcăturilor uşoare şi are o autonomie de zbor de 1.700 km. Acest tip de avion, o versiune militară a aparatului Cessna C208 Caravan, a intrat în dotarea aviaţiei militare braziliene în 1987, fiind capabil să aterizeze forţat pe piste scurte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite