Avertizaţi pe aeroport despre gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de persoane care au plecat în această dimineaţă spre Italia, din Craiova, au fost informate despre simptomele noii gripe.

Astăzi au avut loc două curse spre Timişoara: la 7.15 şi 16.00. Din Banat, oltenii au luat drumul străinătăţii. La ora 6.00, şapte craioveni aşteptau ghemuiţi, pe scaunele din Aeroportul Internaţional Craiova (AIC), să se îmbarce. Oamenii susţin că sunt nevoiţi să plece la muncă, după ce şi-au petrecut vacanţa de Paşte în ţară. Cu sacoşele pline ochi, oltenii se uitau miraţi către asistenta medicală de la intrarea în aeroport, care le vorbea despre gripa ce a făcut vâlvă în toată lumea.

„Când te loveşte necazul, nu ai unde să scapi!“


Daniela Georgescu, de 29 de ani, este însoţită de fratele mai mic şi de tată. Cu şerveţelele umede în mână, tânăra mă priveşte nedumerită. „Gripa porcină? Am auzit ceva pe la televizor, dar am de ales? Dacă se întâmplă să mă atace viruşii, pot să stau închisă într-o sticlă, că tot m-aş îmbolnăvi. Când te loveşte necazul, nu ai unde să scapi“, mărturiseşte Daniela. De gripă, nu ştie mai nimic. Doar că televiziunile vuiesc despre ameninţarea unei tulpini, de care, până în prezent, nimeni nu a avut habar.
„Am înţeles că te ia durerea de cap, că te simţi mai moleşit. Am citit prin ziare că şi în România ar exista un astfel de caz. Ce-o fi, o fi! O să mă feresc, adică o să fiu mai atentă la ce spun medicii, ca să fie totul bine. Însă la Italia nu renunţ“, adaugă Daniela, după care îşi îndreaptă privirea spre familie. „Ai auzit, frate? Cică este rău în Italia, de la gripă“, se aude glasul craiovencei.

Face febră şi tuşeşte


Maria Szabo are 57 de ani. Ţine în braţe un nepot de câteva luni. Fata l-a adus în Craiova în urmă cu două săptămâni, din Rita Bonvicino, special pentru botez. Maria se arată îngrijorată. Ştirile despre noua gripă nu îi dau pace. La 6.30, femeia încă nu era convinsă dacă a luat decizia corectă, de a nu-şi împiedica fiica să se îmbarce. „De câteva zile, are febră şi tuşeşte. M-am informat despre simptomele acestei gripe şi sunt asemănătoare cu ale copilului meu. Să dea Domnul să fie doar o coincidenţă“, se roagă femeia. Îşi strânge şi mai tare nepotul la piept, apoi îl mângâie pe frunte. Este conştientă că, timp de câteva luni, nu o să-l mai vadă. Maria încearcă să se încurajeze singură. „Am auzit că gripa este primejdioasă prin oraşele mari. Copiii mei locuiesc la malul mării, într-o localitate micuţă. Nu cred ca virusul să fi ajuns până acolo“, este speranţa craiovencei.
Nicoleta Ghiţă, asistenta medicală, spune că, momentan, oamenii nu sunt alarmaţi din pricina gripei. „Printre simptome se numără febra şi durerea musculară. Recomandăm drumeţilor să evite aglomeraţiile, să se spele pe mâini. Până la acest moment nu am întâlnit vreo situaţie care să ne îngrijoreze“, explică asistenta. Dan Ciocănitu, şeful serviciului operaţional de la AIC, ne-a informat că nu a scăzut cifra călătorilor spre Germania, Austria şi Italia, în contextul gripei porcine. Aproximativ 60 de persoane părăsesc zilnic România, din aeroportul craiovean.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite