Averile şefilor de la Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii adjuncţi de la Inspectoratele Judeţene ale Poliţiei de Frontieră din Moldova sunt mai bogaţi decât superiorii lor. Vile, maşini de lux, terenuri şi salarii mari. Cu asta se pot lăuda cei care sunt în fruntea grănicerilor moldoveni.

Primul loc în top îi revine lui Constantin Alistar, adjunctul IJPF Botoşani, care îşi „bate“ chiar şi propriul şef la capitolul avere.

Conform declaraţiei sale de avere, Alistar are două terenuri, cu o suprafaţă totală de 7,5 hectare, în localităţile Manoleasa şi Fălticeni, dar şi unul intravilan, de 2.700 metri pătraţi.

Botoşăneanul se mai laudă cu un apartament şi o casă primită moştenire anul trecut. Averea sa este întregită cu o maşină marca VW, din anul 2002. La capitolul datorii, Alistar figurează cu un credit de 30.000 euro, în timp ce venitul său anual este de 84.336 lei.

„Terenurile sunt cumpărate de la socrul meu. Moştenirea am primit-o de la un unchi. Pentru că nu avea copii, bunurile au revenit nepoţilor“, ne-a spus adjunctul IJPF Botoşani.

Şeful, pe locul doi

El mărturiseşte că nu s-a gândit să investească venitul în ceva anume, pentru că nu se pricepe la afaceri. Şeful lui Alistar, Constantin Cârcu, deţine şi el terenuri, dar cu suprafeţe mai modeste, de 1.014 metri pătraţi, respectiv 600 metri pătraţi, precum şi o casă de 280 metri pătraţi. Cârcu are un Audi A4, din 2002.

Nici la venitul anual, de 76.462 lei, şeful IJPF Botoşani nu a reuşit să-şi egaleze subalternul. În schimb,  este lider la datorii, cu două credite de 11.000 lei, respectiv 57.600 euro.

La Iaşi şi la Vaslui, mai puţin bogaţi

Ultimul loc pe podium este ocupat de Gheorghe Pandelea, director adjunct în cadrul IJPF Iaşi. Din declaraţia sa de avere reiese că el deţine un teren situat în extravilanul comunei ieşene Miroslava, un apartament şi o Dacia Logan. Pandelea are un salariu anual de 80.212 lei.

Mai modest la capitolul avere este şeful lui Pandelea. Dănuţ Muntianu, şeful IJPF Iaşi, declară un apartament de 60 metri pătraţi, cumpărat în anul 1982, o maşină Skoda Octavia din 2006 şi un venit anual de 68.201 lei.

„La un moment dat îmi era şi ruşine pentru că şoferii mei aveau mai multe decât mine. Am decis să cumpăr terenul pentru că vreau să am un loc al meu la bătrâneţe”, ne-a mărturisit Dănuţ Muntianu.

Menţiuni ar putea primi şi Niţă Calancea, directorul IJPF Vaslui. El deţine un apartament de 76 metri pătraţi şi două maşini, un Cielo şi o Dacia Logan.

Cât câştigă într-un an

Mai marii Inspectoratelor Poliţiei de Frontieră din judeţele Moldovei pot câştiga anual din salarii între 68.000 lei şi 84.336 lei. Nici unul dintre directorii de top nu şi-a investit banii în colecţii valoroase de artă sau bijuterii care să depăşească 5.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite