Autostrăduţa Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 15 kilometri de autostradă se asfaltează în acest an

Şefii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale promit că, până la finele anului, traficul de tranzit al Clujului va folosi primii kilometri din Autostrada Transilvania.

Inaugurarea unei părţi a tronsonului Câmpia Turzii - Gilău din Autostrada Transilvania este din ce în ce mai puţin probabilă pentru acest an, în ciuda promisiunilor repetate ale oficialilor.

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Dorin Debucean, spune, totuşi, că se încearcă inaugurarea acestei porţiuni, deşi nodurile rutiere care leagă autostrada de DN1 nu există decât în fază de proiect. „Mi se pare normal să inaugurăm o variantă de ocolire a Clujului, chiar dacă accesul se va face pe drumuri secundare. Nu este posibil să iţi ia două ore să traversezi Clujul”, a declarat Debucean.

Joia cea mare

Dorin Debucean a mai spus că data exactă a deschiderii traficului va fi anunţată, joi, la sfârşitul întâlnirii pe care o va avea cu reprezentanţii Bechtel, în judeţul Bihor. „Trebuie să fie până în 15 noiembrie, când se trece pe orarul de lucrări de iarnă”, a adăugat Debucean.

În schimb, reprezentanţii Bechtel sunt mai rezervaţi. Ei fac referire strict la contractul care îi obligă la deschiderea traficului pe secţiunile 2B (Câmpia Turzii – Gilău) şi 3C (Suplacu de Barcău – Borş) doar în 2010. „Estimăm că vom aşterne asfalt în acest an pe aproximativ 15 km din secţiunea 2B”, a declarat directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu.

Noduri doar în plan

Directorul Bogdan Sgârcitu consideră că deschiderea pentru trafic a unei porţiuni din Autostradă nu este posibilă fără finalizarea nodurilor rutiere. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, activitatea pe şantier ar fi semnificativ îngreunată.
Conform reprezentantului Bechtel, până în prezent, constructorului i-a fost pus la dispoziţie doar 84% din terenul tronsonului Câmpia Turzii - Gilău.

„În august 2007, când am planificat lucrările pentru anul acesta, ne-am bazat pe convingerea că până la 1 ianuarie 2008 vom avea 100% acces la terenul din secţiunea 2B”, explică Sgârcitu faptul că lucrările la cele două noduri rutiere nu au fost începute.

image

Deschiderea pentru trafic a unei secţiuni mai mici, neconectată la nodurile proiectate, ar îngreuna activităţile de pe şantier

image


Bogdan Sgârcitu,
director de comunicare Bechtel

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite