Satu Mare: Autorul tâlhăriei de la RCS&RDS a lovit din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Suranyi a fost prins când încerca să jefuiască o casă de schimb valutar. Acesta a fost urmărit în ultima săptămână pas cu pas, poliţiştii având informaţii că pregăteşte o nouă lovitură.

Tânărul care în 24 iunie 2009 a spart casieria RCS&RDS din Satu Mare a lovit din nou. Cristian Suranyi a fost prins chiar când încerca să jefuiască o casă de schimb valutar, ameninţând-o pe casieriţă cu un cuţit.
Tânărul are 18 ani, iar după spargerea dată în iunie a fost lăsat liber de judecători, care nu l-au considerat pericol social. Poliţia însă l-a monitorizat intens, şi astfel a reuşit să îl prindă în flagrant. În plin centrul oraşului, la orele 14.30, Cristian Suranyi a încercat, ieri, să o atace cu un cuţit pe casiera casei de schimb valutar de lângă Borsalino. În câteva secunde, poliţiştii s-au năpustit asupta tânărului, încătuşându-l. Timea Brisc, de 19 ani, casiera de serviciu, a apăsat butonul de panică şi astfel a reuşit să-i ajute pe poliţişti în prinderea lui.
„Ştiu că a încercat să spargă uşa pentru a intra la seif. A lovit de două ori cu  umărul, însă în cel mai scurt timp, poliţiştii şi-au făcut apariţia, acesta nereuşind să fure niciun leu“, a declarat Ioan Ardelean, administratorul casei de schimb valutar. Poliţiştii au primit, în urmă cu o săptămână, pontul că tânărul de 18 ani vrea să jefuiască casa de schimb valutar.
„Autorul a fost urmărit câteva zile şi astfel am reuşit să-l prindem în flagrant“, a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Ioan Liviu Tăut. Suranyi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie propus instanţei de judecată pentru arest preventiv.

Lăsat în libertate după prima tâlhărie

Cristian Suranyi, alături de un complice de 17 ani, a jefuit, în data de 24 iunie, casieria RCS&RDS. Tânărul a ameninţat-o pe casieră cu un cuţit şi a reuşit să fugă cu suma de 2.900 de lei.
Cu toate că au fost propuşi instanţei de judecată cu mandat de arest preventiv, judecătorii au considerat că tinerii nu prezintă niciun pericol public, lăsându-i în libertate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite