Autorităţile vasluiene, în alertă din cauza apelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile vasluiene sunt în alertă după ce ploile căzute în ultimele ore şi topirea zăpezii au generat o serie de probleme în judeţ. Râul Bârlad a depăşit, în zona oraşului

Autorităţile vasluiene sunt în alertă după ce ploile căzute în ultimele ore şi topirea zăpezii au generat o serie de probleme în judeţ. Râul Bârlad a depăşit, în zona oraşului Negreşti, cu 100 de centimetri cota de atenţie. Mai multe drumuri orăşeneşti, comunale şi săteşti sunt puternic afectate din cauza îngheţurilor şi dezgheţurilor repetate, iar şapte localităţi vasluiene au rămas izolate.
Pe drumurile judeţene 244 B şi 244 C nu se poate circula. Din cauza topirii zăpezii, în doar câteva ore s-a format un puternic curent de apă, care a afectat peste 100 metri de drum asfaltat şi o parte din rigolele betonate. De asemenea, o alunecare de teren a afectat DJ 243A pe o distanţă de 200 metri. Pe râul Bârzata, care străbate comuna Pochidia, malurile s-au rupt pe mai multe porţiuni. Pentru a preveni inundaţiile, la toate barajele din judeţ se fac pregoliri. Din cauza vântului puternic, de peste 80 de km/oră, din cursul nopţii de joi spre vineri, 39 posturi de transformare sunt nealimentate şi 23 de localităţi din zona Negreşti au rămas fără energie electrică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite