Autorităţile italiene vor da în judecată cotidianul britanic "The Times"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile italiene vor da în judecată cotidianul britanic "The Times"
Autorităţile italiene vor da în judecată cotidianul britanic "The Times"

Autorităţile italiene au declarat că vor da în judecată cotidianul "The Times" pentru articolul publicat de publicaţia britanică referitor la serviciile secrete italiene, care mituiesc talibanii pentru ca soldaţii italieni să nu fie atacaţi, transmite Press TV.

Ministrul italian al Apărării Interne, Ignazio La Russa, le-a spus reporterilor joi că guvernul său intenţionează să dea în judecată ziarul britanic pentru materialul publicat.

Mai citiţi şi:


Informaţiile date publicităţii de cotidianul britanic „The Times“, referitoare la militarii italieni prezenţi pe teatrul de luptă din Afganistan, au provocat o adevărată furtună în Italia, dar şi în Franţa.

"The Times“ a afirmat că serviciile secrete italiene ar fi oferit zeci de mii de dolari comandanţilor talibani şi liderilor locali pentru a menţine pacea şi liniştea în regiunea Sarubi, situată la 65 km est de Kabul, pe care militarii italieni o aveau în responsabilitate, înainte de a fi înlocuiţi de francezi în vara lui 2008.

Articolul a apărut joi, iar sâmbătă publicaţia a revenit asupra informaţiei, adăugând că forţele americane cunoşteau practica italienilor.

Guvernul de la Roma a negat categoric aceste acuzaţii.

Publicaţia britanică susţine că italienii ar fi vinovaţi pentru uciderea de către talibani a zece soldaţi francezi.  Ministrul francez al Apărării, Herve Morin, a declarat că are încredere în dezminţirile aduse de guvernul italian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite