Autorităţile din Secuime au discutat cu Solyom despre autonomia asimetrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna), Antal Arpad, a declarat că una dintre temele discutate astăzi, la Budapesta, cu preşedintele Ungariei, Solyom Laszlo, a fost cea a autonomiei asimetrice, potrivit căreia anumite regiuni din ţară să aibă gradul de autonomie pe care şi-l doresc.

Am vorbit şi despre problema autonomiei, despre ideea de autonomie asimetrică, la fel cum am făcut-o şi cu dl. preşedinte Traian Băsescu, şi despre faptul că acest model ar fi cel mai bun pentru ţara noastră şi pentru Secuime, acesta ar fi un model care nu ar afecta negativ relaţiile româno-maghiare, care sunt extrem de importante şi din punctul nostru de vedere”, a declarat Antal Arpad, potrivit NewsIn.

Potrivit lui Antal, regiuni ca Ţara Bârsei sau Banatul ar putea solicita o autonomie poate chiar mai largă decât Ţinutul Secuiesc, în timp ce regiuni din Moldova sau Oltenia se poate să nu dorească o autonomie, ci mai mult sprijin de la centru.

Preşedinţii Consiliilor Judeţene Covasna şi Harghita, Tamas Sandor şi Borboly Csaba, împreună cu primarii din oraşele Sf.Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Târgu-Secuiesc, Gheorghieni şi Sovata se află zilele acestea în Budapesta, la invitaţia preşedintelui Ungariei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite