Automodeliştii şi-au arătat îndemânarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Automodeliştii şi-au arătat îndemânarea
Automodeliştii şi-au arătat îndemânarea

Opt echipe, câte una din Constanţa şi Prahova şi câte două din Vâlcea, Sălaj şi Ialomiţa, s-au întrecut la Cupa Râmnicului

În Parcul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea a avut loc aseară concursul interjudeţean de automodelism Cupa Râmnicului, ediţia a III-a. La competiţie au participat opt echipe din cinci judeţe, care s-au întrecut la probe de viteză şi de îndemânare. Micii concurenţi şi-au etalat modelele îmbunătăţite şi s-au întrecut pentru un loc pe podium. Proba a constat în parcurgerea unui traseu de aproximativ 100 de metri, concurenţii trebuind să treacă printre jaloane contratimp.

Vremea, de partea concurenţilor

Cel mai bun punctaj l-a scos echipa din Medgidia - Constanţa, cu un record de 11 secunde. Competiţia s-a încheiat printr-o „liniuţă” la care au participat patru maşini, câştigătoare fiind cea din Constanţa. „A fost un schimb de experienţă benefic, vremea a fost de partea noastră şi, din fericire, nu am întâmpinat probleme. Competiţia nu ar fi fost posibilă fără sprijinul sponsorilor, care ne-au ajutat în această activitate la nivel naţional a tinerilor care încă mai au pasiune pentru tehnică şi ştiinţă”, a declarat Gheorghe Târcă, coordonatorul acestei competiţii.

La Cupa Râmnicului a avut loc, ieri, şi o competiţie de navomodelism. Întrecerea a avut loc pe malul lacului din cartierul Ostroveni, unde s-a concurat cu machetele din categoriile C1-C7 în probele de navigaţie, de viteză şi de îndemânare. Au intrat în competiţie 12 echipe, iar câştigători au fost elevii de la Clubul Copiilor din Râmnicu Vâlcea, urmaţi de echipa din Zalău şi de cea din Jibou-Sălaj.

Vâlcenii au fost pe podium

La festivitatea de premiere, toţi participanţii au fost recompensaţi de către organizatori cu diplome şi premii. „Mă bucur că am participat la acest concurs, pentru că am făcut schimb de experienţă cu alţi concurenţi şi sunt convins că mă va ajuta pe viitor. Este un pas înainte pentru tehnică şi ştiinţă şi aştept cu nerăbdare ediţia de anul următor, când voi participa cu alt model, mult mai bun”, a spus Mihai Şeuleanu, unul dintre participanţii de la Clubul Copiilor din Râmnicu Vâlcea. Înaintea concursului propriu-zis, modelele care au intrat în competiţie au fost expuse la Galeriile de Artă Artex din Râmnic. Ele au fost admirate de mii de vâlceni, care s-au îndrăgostit de anumite modele şi au dorit să cumpere creaţiile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite