Automatele RAT le scot peri albi craiovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile intenţionează să mai achiziţioneze alte 10 astfel de aparate

Dis de dimineaţă, staţia de autobuz de la Spitalul Filantropia. Toneta de bilete e închisă. Salvarea vine de la cutia galbenă de tablă, pe care scrie cu litere de-o şchioapă „Automat de bilete”. Primul craiovean, prima victimă. Bancnotele de 1 leu introduse de acesta sunt respinse cu încăpăţânare de maşinărie, taman acum, când omul se grăbeşte spre serviciu. „Am încercat de trei ori să bag banii şi mi i-a respins. Nu ştiu ce să mai fac, mai ales că toneta, după cum vedeţi, e închisă”, ne-a spus Mircea Tamaş.

Vânzătorul de la ziare asigură service-ul
Lângă automatul de bilete de la Filantropia s-a făcut deja coadă. „Eu sunt din Sibiu şi sunt obişnuit cu automatele astea. Dacă stai până îţi dă un automat biletul, e posibil să pierzi autobuzul”, ne-a explicat Alin Covrescu. „Eu nu mai folosesc automatele astea că am păţit-o odată. Am băgat bani mai mulţi, că n-am avut schimbat , şi mi i-a mâncat, fără să îmi dea bilet”, ne-a spus Tanţa Istrate. În ajutorul craiovenilor aflaţi în impas a sărit în cele din urmă vânzătorul de la chioşcul de ziare de lângă automat, care le-a explicat celor de la coadă că există o anumită modalitate de introducere a bancnotelor, astfel încât să nu mai fie respinse.

Municipalitatea intenţionează să suplimenteze numărul automatelor. Pe lângă cele şase amplasate în staţiile RAT, alte 10 vor fi fi instalate în oraş. În alegerea locaţiilor au contat fluxul de călători, dar şi dacă în staţiile respective există sau nu o tonetă aparţinând RAT sau un magazin care să vândă bilete. În Craiova există 20 de tonete RAT şi peste 250 de staţii de autobuz şi tramvai, biletele fiind distribuite în principal prin particulari.

Cele 10 dispozitive ar trebui să vină în ajutorul craiovenilor care nu îşi fac programul după cel al tonetelor RAT sau al chioşcarilor din staţii. Reprezentanţii RAT spun că locuitorii Băniei s-au obişnuit cu automatele. „Am avut probleme de acomodare la început, când băgat cartoane sau cauciuc în automate, dar oamenii au devenit receptivi în timp. Dacă iniţial aveam vânzări la un automat de 100 lei pe zi la toate cele 6 automate amplasate în Craiova, acum avem vânzări de câteva mii de lei”, ne-a spus Constantin Moraru, şeful Compartimentului de Vânzări Tonete şi Agenţii de Bilete din cadrul RAT Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite