Autobuze pentru sătenii de la vile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din comunele Remetea Mare, Ghiroda şi Moşniţa Nouă, vor avea transport în comun care îi va aduce în Timişoara. Acest lucru este posibil în urma unui protocol semnat ieri între

Locuitorii din comunele Remetea Mare, Ghiroda şi Moşniţa Nouă, vor avea transport în comun care îi va aduce în Timişoara. Acest lucru este posibil în urma unui protocol semnat ieri între municipalitatea din Timişoara şi primăriile celor trei localităţi.

Prin acordul parafat s-a înfiinţat Societatea Metropolitană pentru Transport, care este un prim pas în dezvoltarea zonei metropolitane Timişoara. Potrivit şefului Direcţiei Transporturi din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş, autobuzele, puse la dispoziţie de Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT), vor începe cursele regulate imediat ce noua societate va fi înregistrată la Judecătorie.

Şcolarii nu mai stau pe drumuri la ocazie

Potrivit primarului din localitatea Remetea Mare, Ilie Golubov, mijloacele de transport în comun vor circula zilnic, inclusiv în satele aparţinătoare. „Vor merge pe traseul Ianova-Remetea-Ghiroda-Timişoara.

Este o idee bună pentru că dimineaţa sunt elevi care rămân fără transport”, a spus Ilie Golubov. Primarul a mai spus că nu s-a stabilit încă numărul şi intervalul orar al traseelor, dar la o cursă vor fi peste 50 de persoane care să aibă nevoie de autobuz.

Locuitorii din Giroc, o altă comună periurbană Timişoarei încă nu are nevoie de autobuzele RATT. „Avem o societate de transport foarte bine pusă la punct, cu preţuri convenabile şi mai avem licenţă doi ani”, a spus primarul din Giroc, Iosif Toma.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite