Ploieşti: Austrianu, audiat de procurorii a două Parchete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Austrianu, audiat de procurorii a două Parchete
Ploieşti: Austrianu, audiat de procurorii a două Parchete

Magistraţii profită de arestarea preventivă a interlopului pentru a avansa cu cercetările în mai multe dosare.

Cunoscutul personaj din lumea interlopă ploieşteană, Sandu Zamfir, zis Austrianu, a fost adus ieri pentru audieri la Parchetul de lângă Tribunalul Prahova. Procurorii acestei instanţe profită de faptul că acesta este în stare de arest preventiv, ca urmare a demersului colegilor lor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pentru a-şi face şi ei treaba mai cu spor.

Interlopul a fost chemat de magistraţi să dea declaraţii în legătură cu cele 16 dosare penale, vizând infracţiuni de furt, înşelăciune, tâlhărie, şantaj şi ameninaţre, care au fost comasate într-unul singur, după efectuarea percheziţiei domiciliare de la jumătatea lunii ianuarie. 

Cu arme în casă
La vremea respectivă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Cercetări Penale, Serviciului Criminalistic şi luptătorii Departamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă au descoperit mai multe materiale de construcţii, care făceau obiectul unui dosar penal, documente şi chitanţe care atestă diferite operaţiuni comerciale suspecte, cum ar fi vânzări de autoturisme de lux şi a fost găsit un autoturism de provenienţă străină care avea aplicate plăcuţe de înmatriculare false. 

Austrianu avea în casă şi două arme de foc deţinute ilegal (un pistol marca „Star” şi cinci cartuşe cu glonţ aferente, un pistol marca „Exol Firat Compact” model cu gaze), precum şi mai multe săbii şi obiecte contondente.
La Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti dă cu subsemnatul pentru cinci fapte de înselăciune şi şantaj, infracţiuni pentru care a şi fost arestat preventiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite