Aurul, la peste 100 de lei/gram

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotaţiile oficiale afişate ieri de Banca Naţională arată un record istoric absolut pentru aurul pur (99 la mie), al cărui preţ a ajuns la peste 100 de lei. Aurul este cunoscut de mai multă

Cotaţiile oficiale afişate ieri de Banca Naţională arată un record istoric absolut pentru aurul pur (99 la mie), al cărui preţ a ajuns la peste 100 de lei.

Aurul este cunoscut de mai multă vreme ca fiind cel mai sigur plasament, astfel că acum, în condiţii de instabilitate pe pieţele financiare, acesta dobândeşte valoare din ce în ce mai rapid.

Într-adevăr, dacă în anii trecuţi preţul gramului nu depăşea 40 de lei, în 2008 a ajuns la o medie a cotaţiilor de peste 60 de lei, iar în ianuarie 2009 a trecut şi de 90 de lei.

Cotaţia afişată ieri, de 101,7568 lei/gram, arată, de fapt, cât de dificilă este situaţia celorlalte plasamente, dar şi preferinţa tot mai accentuată pentru aur a investitorilor.

Creşterea nu se opreşte

Experţii pieţei de metale preţioase estimează că aprecierea cotaţiilor aurului va continua, doar viteza de creştere este mai greu de anticipat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite