Aurolacii din Gara Basarab vor dispărea după criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurolacii din Gara Basarab vor dispărea după criză
Aurolacii din Gara Basarab vor dispărea după criză

Căile Ferate Române nu au suficienţi bani pentru a plăti o firmă de pază care să împiedice cerşetorii să doarmă în gară. Mizeria, oamenii străzii, câinii vagabonzi şi mirosul urât din Gara Basarab vor fi de domeniul trecutului după ce va trece criza economică.

Una dintre cele mai importante gări din Capitală, Gara Basarab, oferă condiţii greu de suportat călătorilor care o tranzitează. Oamenii străzii şi mirosul greu te întâmpină la tot pasul. „Eu călătoresc des cu trenul spre Ploieşti. În gară se strâng în fiecare seară oameni ai străzii. Îi deranjează pe călători, în special prin mirosul pe care îl degajă“, a spus Marian (45 de ani).

Oamenii care iau trenul din Gara Basarab vor fi obligaţi să suporte în continuare aceste condiţii. „În gară sunt cerşetori fiindcă nu mai avem firmă de pază. Nu avem cu ce plăti o astfel de firmă“, a declarat ieri, pentru „Adevărul“, subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia.

Acestea nu sunt singurele nereguli. Multe dintre scaunele de lângă peroane sunt rupte, iar zona este împânzită de câini vagabonzi. „După ce va trece criza financiară, ne vom ocupa şi de gări. Deocamdată nu ne permitem să ne plătim angajaţii. Nu avem bani pentru investiţii“, a adăugat Constantin Axinia.

Lucrările la Pasajul Basarab din apropierea gării înrăutăţesc condiţiile călătorilor. „Nu este o plăcere să treci prin zonă. Şantierul poluează prin praf şi zgomot. A plouat de curând şi acum este noroi“, a spus Maria, o pensionară care trece zilnic pe lângă locul aflat în construcţie.

Lângă toalete sunt maldăre de gunoaie

O altă neplăcere a celor care trec prin gară este că gropile din faţa clădirii se umplu cu apă după fiecare ploaie. În apropierea toaletelor contra cost care sunt închiriate unei firme private, călătorul este întâmpinat de un maldăr de gunoaie.
Singurul lucru apreciat de călători în Gara Basarab este cişmeaua amplasată în apropierea peroanelor.

„Este foarte bine că există această cişmea. Nu am bani de cheltuit pe apă minerală. Deşi recipientul este cam ruginit, apa este potabilă“, a spus Marieta, dintr-o comună ilfoveană, care circulă săptămânal cu trenul.

Ceasul gării a stat

Una dintre nemulţumirile oamenilor este că ceasul din gară arată, de peste doi ani, aceeaşi oră: 22.46. „Ceasul nu a fost reparat fiindcă firma care se ocupa de acesta nu mai are contract cu CFR. Avem peste o sută de sesizări în acest sens“, a spus unul dintre angajaţii CFR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite