Au fugit de-acasă din cauza bătăilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei şi Sorin au fost preluaţi de asistenţii sociali
Andrei şi Sorin au fost preluaţi de asistenţii sociali

Fraţii Andrei (12 ani) şi Sorin (2 ani) au fost găsiţi de poliţişti pe străzile din Botoşani, goi şi flămânzi, şi au ajuns într-un centru de primire a minorilor.

Fugiseră de-acasă, sătui de bătăile primite, dar şi pentru că erau puşi să cerşească. Rămaşi fără o sursă de venit, părinţii au recurs la ameninţări pentru a-i recupera.

Cel mare are 12 ani, dar abia desluşeşte buchiile, iar cel mic leagă cu greu două vorbe. Chiar şi aşa, ei erau stâlpii familiei.

Luată la întrebări de Protecţia Copilului, mama lor a recunoscut că micuţii aduceau acasă peste 300 de lei lunar. Femeia a mai susţinut că nu-i obliga pe copii să cerşească, ci îi supraveghea de pe cealaltă parte a străzii.

Mărturiile copiilor o contrazic însă. Lui Andrei i-ar plăcea să stea acasă, cu ai lui, dar nu şi „când tata bea şi e nervos".

„Tata mă bate, dar nu doar pe mine. Odată mi-a tras atât de tare cu fundul de tocat peste cap, încât am făcut pe mine", povesteşte speriat băiatul mai mare. Cei doi fraţi sunt foarte apropiaţi. Andrei spune că a fost ca un tată pentru Sorin.

„Eu l-am crescut de mic. E frăţiorul meu drag", spune băiatul. Asistenţii sociali spun că, într-adevăr, Andrei l-a protejat pe Sorin, dar şi că a comis mai multe furtişaguri, câtă vreme au bătut străzile din Botoşani.

„Cel mare are un comportament delincvent. Ar fi un exemplu negativ pentru fratele lui mai mic", a declarat Cecilia Spătaru, director adjunct la Protecţia Copilului. Aceasta a deschis proces pentru decăderea părinţilor din drepturi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite