Au ajuns în spital după ce s-au vaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Chivulescu, un reşiţean de 23 de ani, a ajuns săptămâna trecută la spital în stare de inconştienţă şi semiparalizat după ce s-a vaccinat împotriva virusului A(H1N1).

„Vedeam dublu, nu mă mai puteam ţine pe picioare şi deliram. Partea stângă a corpului mi-a amorţit, mâna nu o mai simţeam deloc şi aveam un fel de furnicături în creştetul capului", povesteşte el. Tânărul a fost internat la 18 ianuarie, la câteva zile de la administrarea serului împotriva gripei porcine, şi după o săptămână petrecută în Secţia de Neurologie a Spitalului
Judeţean Reşiţa şi-a revenit.

„Acum sunt bine şi nu am ce să-i reproşez medicului de familie, pentru că nu a greşit cu nimic. Eram perfect sănătos atunci când m-a vaccinat", a adăugat Chivulescu.

În ciuda faptului că unii specialişti au insinuat că medicul de familie se face vinovat de starea tânărului, Florentina Stângu se apără şi spune că nu poate fi vorba de vreo greşeală în administrarea serului. „Dacă ar fi fost vreo problemă cu vaccinul, cred că aş fi fost anunţată şi eu. Tânărul a fost consultat înainte să fie vaccinat şi nu avea niciun fel de probleme de sănătate", a spus Florentina Stângu.

Dureri musculare şi abdominale

Georgeta Catrinţa, de 31 de ani, din Arad, a fost internată, luni seara, la Spitalul Judeţean din Arad după ce fusese vaccinată cu Cantgrip. Medicul de familie care a imunizat-o împotriva gripei A(H1N1) spune că femeia era perfect sănătoasă.

La câteva zile după administrarea vaccinului, Georgeta Catrinţa a ajuns la Secţia de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. Aceasta a acuzat dureri musculare, abdominale şi diaree. Tânăra se află încă sub observaţia strictă a medicilor care, de altfel, sunt foarte optimişti în privinţa evoluţiei stării ei de sănătate. „Tratamentul iniţial a implicat şi o simptomatologie convulsivă. Pacienta are stări febrile şi încă se află sub tratament", a declarat Dana Negru, director epidemiologic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad (DSP).

Acestea sunt primele cazuri de pacienţi imunizaţi cu Cantgrip la care apar reacţii adverse puternice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite