Au început reabilitarea fără autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au început reabilitarea fără autorizaţie
Au început reabilitarea fără autorizaţie

Doar două din cele zece firme de construcţii lucrează conform legii

Dacă la unele blocuri, cum ar fi blocurile FA 19, 20 şi 21 de pe Bulevardul AI Cuza, muncitorii au început lucrul de o săptămână, la altele doar s-au montat schelele. Motivul este unul foarte simplu, numai două din cele zece firme care vor reabilita primele 41 de blocuri au obţinut autorizaţiile de construcţie.

Unii constructori au crezut că pot sări momentan peste această etapă şi au început deja lucrările cum este cazul celor de la blocurile GA1, 2 şi 3 de pe strada Cornişei.

Izolaţiile neconforme date jos

Primarul Darius Vâlcov a ordonat sistarea lucrărilor şi demontarea panourilor de polistiren care au fost montate. „Le-am spus că nu au cum să înceapă lucrările dacă nu au autorizaţii. În plus au achiziţionat şi materiale de proastă calitate. Vor reface lucrarea după ce îşi vor obţine autorizaţia. Scopul nostru nu este să terminăm repede, ci să facem lucrări de calitate. Sper ca până luni toate firmele să îşi obţină actele necesare începerii lucrărilor“, a explicat Darius Vâlcov. Demolate vor fi şi izolaţiile făcute de oameni fără autorizaţii sau cu materiale de proastă calitate.

Aşa că proprietarii care şi-au izolat după ureche apartamentele vor rămâne şi fără investiţie şi va trebui să dea şi bani pentru reabilitarea de acum. „Sunt zeci de cazuri în care apartamentele au fost izolate după bunul plac al locatarilor, fără autorizaţii şi cu materiale proaste. Le vom da jos, iar proprietarii trebuie să se bucure că scapă de amenda pe care ar trebui să o primească“, a precizat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

Nici slătinenii din blocurile care vor fi reabilitate şi unde nu sunt astfel de probleme nu sunt mai fericiţi. Oamenii sunt dezinformaţi şi nu ştiu cât şi cum trebuie să plătească. „Au început să pună schele şi nouă nu ni s-a spus nimic. Ce fac dacă nu am bani să plătesc sau dacă nu vreau reabilitare? Eu şi vecinii mei vrem explicaţii pentru ceea ce se întâmplă!“, a spus Ion Popa, pensionar de 68 de ani de pe strada Primăverii.

Primăria Slatina va începe la începutul săptămânii viitoare o campanie de informare a cetăţenilor, aceştia primind pliante şi explicaţii de la autorităţile locale. 41 de blocuri din Slatina vor intra în reabilitare termică, Ministerul Lucrărilor şi Dezvoltării alocând 38.400.000 de lei, adică 50% din valoarea investiţiei, iar primăria va da 19.200.000 lei, adică 30% din costuri. Restul vor fi suportate de locatari, ceea ce înseamnă că fiecărei familii îi revine să plătească aproximativ 700-800 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite