Au scăpat de coşmarul mutării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au scăpat de coşmarul mutării
Au scăpat de coşmarul mutării

Copiii de la grădiniţa de pe strada Bălcescu au un sediu nou, după luni de „pribegie“, la Grupul Şcolar „Grigore Moisil“. Sediul de pe Bălcescu s-a închis în aprilie, din cauza unor probleme la structura de rezistenţă a clădirii.

 Noul an şcolar a început cu trei săptămâni mai târziu pentru 135 de preşcolari înscrişi la Grădiniţa nr. 2. După ce au fost evacuaţi, în luna aprilie, mutaţi la o altă grădiniţă în capătul opus al oraşului, până în septembrie, şi apoi duşi cu vorba până la găsirea unui sediu stabil, preşcolarii au, de ieri, o grădiniţă nou-nouţă. Lucrările la sediul aparţinând Grupului Şcolar „Grigore Moisil“ au costat municipalitatea aproape 100.000 de lei şi s-au realizat în trei săptămâni.
Cinci grupe de copilaşi de la Grădiniţa nr. 2 îşi serveau, ieri dimineaţă, prânzul, în noul sediu al grădiniţei. În mirosul de tencuială proaspătă şi curăţenia de început de an, micuţii au luat startul unui nou an şcolar, ceva mai târziu decât restul copiilor.

Părinţii, fericiţi că au scăpat de umblat

Acum au o nouă grădiniţă, numai a lor. Încă nu au pătuţuri, iar mobilierul nu e cel mai nou, dar pereţii sunt coloraţi, iar educatoarele îi aşteaptă cu braţele deschise. „Avem cinci săli de clase, o bucătărie echipată, un cabinet medical, o sală administrativă, o magazine de alimente. Sunt foarte mulţumită de ce a ieşit şi vreau să le mulţumesc muncitorilor şi colegelor care au lucrat chiar până la 9 seara“, spune bucuroasă Corina Ţifrea, directoarea grădiniţei. Carmen Cătinean este unul dintre părinţii care şi-a înscris copilul la Grădiniţa numărul 2 şi spune că îi place noul sediu. „Îmi place noul sediu, pentru că sunt condiţii şi este spaţiu“, spune mămica. „Am rămas aici pentru educatoare, care sunt deosebite“, mai spune femeia.
Sediul iniţial al gădiniţei, de pe Nicolae Bălcescu, va fi demolat, în primăvară, iar clădirea va fi reconstruită din temelie, cam în doi-trei ani. „Deţinem un studiu de fezabilitate şi un proiect, dar sunt vechi. Probabil că vor trebui refăcute şi apoi, în funcţie de finanţare vom începe şi construcţia“, a explicat viceprimarul Florin Găurean. Sediul de pe Bălcescu s-a închis în aprilie, din cauza unor probleme la structura de rezistenţă a clădirii. Din mai şi până în septembrie, copiii au fost mutaţi la grădiniţa de pe Petre Ispirescu, în partea opusă a oraşului. La începutul lunii, primăria a încheiat un contract de închiriere a unui spaţiu pe strada George Coşbuc, dar proprietarul s-a răzgândit ulterior semnării contractului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite