Au fost confirmate încă 36 de cazuri noi de gripă nouă, în ultimele 24 de ore/ 477 în total

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost confirmate încă 36 de cazuri noi de gripă nouă, în ultimele 24 de ore/ 477 în total
Au fost confirmate încă 36 de cazuri noi de gripă nouă, în ultimele 24 de ore/ 477 în total

În ultimele 24 de ore au confirmate 36 de noi cazuri de înfectare cu virusul noii gripe, (A)H2n1, în opt oraşe: Timişoara, Suceava,  Iaşi, Craiova, Filiaşi, Bucureşti ,Sibiu şi Ploieşti. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 477.

Mai citeşte şi:


În judeţul Dolj,

trei noi cazuri de gripă porcină s-au întregistrat ieri , la doi elevi de gimnaziu din Filiaşi şi un bărbat de 35 de ani din Craiova.

La Suceava, pentru trei persoane rezidente în Marea Britanie s-a confirmat virusul noii gripe.

La Timişoara, o învăţătoare de la Şcoala Generală nr.7 din Timişoara a fost diagnosticată, sâmbătă dimineaţă, cu gripă AH1N, iar la Sibiu a fost confirmat cazul unui profesor englez venit într-un program de parteneriat cu Liceul Energetic din oraş.

La Iaşi, virusul s-a dovedit a fi cel mai agresiv  unde au existat patru focare în colectivităţi de elevi şi studenţi, la Grupul Şcolar "Ioan Holban", Centrul de Relaţii Internaţionale "Gaudeamus", Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" şi Şcoala Generală nr. 15. De altfel, Şcoala nr.15 din Iaşi a fost şi singura instituţie de învăţământ închisă, pe 27 octombrie, pentru o săptămână.

În România, primele două cazuri cu mari complicaţii au fost confiemate săptămâna trecută au fost confirmate şi o învăţătoare de 31 de ani de la Şcoala nr. 147 din Capitală, care a dezvoltat o formă severă de bronhopneumonie, şi baritonul Gheorghe Mogoşan. În ambele cazuri a fost nevoie de internare la terapie intensivă, cei doi  fiind asistaţi respirator mecanic. Cazul lui Mogoşan este mai complicat, baritonul contactând virusul gripal pe fondul unei boli respiratorii mai vechi.

Potrivit lui Streinu Cercel, rata de transmitere a virusului (A)H1N1 în România este de 30%, iar cele mai grave cazuri sunt cele "subclinice", adică bolnavii care "duc boala pe picioare", fără a consulta un medic.

Rata mortalităţii în cazul gripei (A)H1N1 în România este de 0,01% în momentul de faţă, dar poate creşte la maximum 2,5%, potrivit estimărilor Ministerului Sănătăţii.

Perioada de incubare a virusului este cuprinsă între câteva minute şi şapte zile.

Ministerul Sănătăţii încearcă să devanseze campania de vaccinare a elevilor, prevăzută pentru începutul lunii ianuarie 2010, dacă va reuşi să obţină vaccinul din străinătate.

Vaccinul produs de Institutul Cantacuzino este făcut, fiind vorba de peste un milion de doze, dar care nu pot fi folosite, pentru că testele se vor definitiva de-abia la sfârşitul lunii noiembrie."Ele sunt făcute, dar nu pot fi folosite, dar nu am testele gata. Dacă pun pe piaţă un vaccin care nu are aprobare şi se întâmplă ceva, pot să mă sinucid", a explicat Streinu Cercel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite