Au trecut cu brio prima probă a bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La examenul de limba şi literatura română oral, primii elevi intraţi în sală au luat note mari

Proba orală la limba şi literatura română a început azi-dimineaţă fără probleme în centrele de examinare din judeţul Gorj. „Nu am avut nici măcar incidente minore, subiectele au ajuns fără probleme în centre şi am avut permanent legătură cu preşedinţii de comisii, aşa că sunt optimist cu privire la desfăşurarea acestui examen“, a declarat inspectorul general adjunct Vasile Antonie. Primii elevi au intrat în clase chiar la ora 9.00. Preşedinta comisiei de examinare de la Liceul Tudor Vladimirescu, Loredana Frăţilă, a declarat: „Am început total fără incidente. Am preluat subiectele şi am intrat în clasă la ora stabilită. Nu sunt probleme!“

„Am avut mari emoţii, deşi m-am pregătit foarte bine“


La probele orale ale bacalaureatului, elevii au intrat la examen în ordine alfabetică, potrivit listelor întocmite de conducerea liceelor. La Liceul Tudor Vladimirescu primii examinaţi au ajuns în sală cu emoţii mari, neştiind ce-i aşteaptă. „Am mari emoţii, deşi m-am pregătit foarte bine. Sper să nu am ghinionul să-mi pice ceva ce nu ştiu, că mi-aş dori să iau 10“, a declarat Cristina Amzulescu, elevă. Primii examinaţi au obţinut note bune. „Am luat 10! A fost foarte uşor! Mi-a picat Eminescu. Am ştiut tot! Sunt foarte bucuroasă că am început cu dreptul examenele“, a declarat Daniela Achim, prima elevă examinată azi-dimineaţă.
Elevul căruia i-a fost modificată media ca să poată da bacalaureatul nu a avut dreptul de a intra în examen. Profesoara sa de geografie nu a recunoscut modificarea făcută de directorul adjunct al Liceului de Muzică, Gheorghe Vasiloiu, aşa că Bogdan Ciobescu a rămas corijent şi va putea să-şi dea examenul de bacalaureat abia la toamnă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a demarat o anchetă şi urmează să decidă ce sancţiune va aplica directorului care a modificat abuziv nota în catalog.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite