VIDEO/FOTO Au început testele auto în maşinile „antişpagă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO/FOTO Au început testele auto în maşinile „antişpagă”
VIDEO/FOTO Au început testele auto în maşinile „antişpagă”

Primele examene de şoferie cu autoturisme monitorizate prin GPS şi camere video sunt în desfăşurare la această oră, în Bucureşti. Cristian Alexandru Rujoiu, cel dintâi care a urcat în maşina supravegheată de poliţie, a picat examenul pentru că nu a acordat prioritate pietonilor.

Dintre cei peste trei sute de candidaţi care s-au prezentat astăzi de dimineaţă în Parcul IOR pentru a susţine proba practică la şoferie, doar unul a vrut să fie examinat în maşina dotată cu noul sistem de supraveghere.

Este vorba de Cristian Alexandru Rujoiu, un tânăr în vârstă de 22 de ani, student în anul patru la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

În timp ce restul candidaţilor au explicat că nu au ales maşina „antişpagă” din cauza emoţiilor, Cristian a spus că nu are de ce să aibă emoţii.

Camerele de filmat nu l-au intimidat
„Eu vreau să devin medic, iar în meseria asta nu prea e bine să fii emotiv. Deşi cuvântul examen  provoacă emoţii oricărei persoane numai când îl aude, eu încerc să mi le stăpânesc. Oricum, am avut examene mult mai grele la facultate, iar faptul că este un sistem de supraveghere în maşină nu mă influenţează cu nimic. Sper să iasă bine”, a zis tânărul aspirant.

El a mai spus că atunci când a început şcoala de şoferi, i s-a părut că ceea ce îl învaţă instructorul nu seamană deloc cu ceea ce a văzut el în traficul din Bucureşti.

Aşteptarea le vine de hac
Lui Cristian i-a venit rândul să conducă după aproximativ patru ore de aşteptare pe podul IOR, făcând parte din seria a doua de candidaţi. În tot acest timp, instructorul său i-a dat ultimele sfaturi şi a încercat să îl îmbărbăteze.

„Aceste ore de aşteptare îi afectează psihic pe elevii care susţin examenul, mai ales pe cei mai tineri. Ei oricum nu dorm în noaptea precedentă. Este însă şi un avantaj, mai au timp să repete unele manevre, dacă sunt însoţiţi de instructori”, a spus Ioan Constantin, după ce a făcut o ultimă tură cu maşina în jurul parcului, în dreapta elevului său.

Cristian nu a acordat prioritate pietonilor şi, astfel, nu a trecut examenul. Tânărul va ţine minte acest examen nu doar pentru că l-a picat, ci mai ales pentru faptul că a fost protagonistul unei premiere naţionale.

Noile sisteme de supraveghere audio-video vor fi montate pe maşinile şcolilor de şoferi din Capitală pentru a elimina suspiciunile legate de fraudele din acest domeniu.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/PICT0955.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/PICT0936.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite