Au ameninţat, au furat şi au fugit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au ameninţat, au furat şi au fugit
Au ameninţat, au furat şi au fugit

Ieri a fost jefuită o casă de schimb valutar din Constanţa. Hoţii au reuşit să fugă cu 40.000 de lei. Casiera susţine că a fost ameninţată cu pistolul de atacatori şi, de frică, le-a dat toţi banii încasaţi.

Casa de schimb valutar se află într-o zonă foarte aglomerată din Constanţa, din apropierea autogării. Atacul a avut loc ieri, în plină zi, când locul era intens circulat. Doi indivizi mascaţi au spart geamul casei de schimb şi au ameninţat-o pe casieră cu pistolul şi cu un cuţit. Foarte speriată, femeia le-a dat toţi banii pe care-i încasase, adică 40.000 de lei. Hoţii au luat banii şi s-au făcut nevăzuţi.

Femeia a apăsat butonul de panică, iar în câteva minute echipa de intervenţie a ajuns la faţa locului. „Casiera era în stare de şoc, iar una dintre maşinile noastre a plecat pe urmele atacatorilor. Nu am mai avut astfel de probleme până acum în acea zonă. Oricum, vina aparţine în proporţie de 90% patronilor casei de schimb valutar, pentru că nu aveau geam antiefracţie“, a declarat directorul firmei de pază, Iulian Cristea.

Poliţiştii spun că jaful a durat câteva minute. Casiera le-a declarat poliţiştilor că a fost în stare de şoc şi abia dacă şi-a dat seama ce se întâmplă.

Potrivit NewsIn, martoriiau spus că, după ce au fugit de la locul faptei, atacatorii au ameninţat cu arma trecătorii şi au urcat într-o maşină aflată în apropiere. Niciunul dintre cei prezenţi nu a intevenit pentru blocarea hoţilor, care au reuşit să traverseze strada în viteză şi să alerge în josul unei străzi lăturalnice, în ciuda faptului că zona autogării, unde s-a comis jaful, este una dintre cele mai aglomerate din municipiul Constanţa, ambuteiajele fiind aici omniprezente.

Unii martori susţin că, în momentul atacului, în casa de schimb se mai aflau două persoane, fapt care însă nu a fost confirmat însă de poliţişti. În schimb, Radu Croitoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a afirmat că la locul incidentului au existat martori care au fost audiaţi.

„Deocamdată, nu ne putem pronunţa în privinţa suspecţilor. Sunt filtre în toate zonele din Constanţa“, a precizat Radu Croitoru.

Două amenzi la rând

Societatea care administrează casa de schimb valutar a primit o amendă de 1.000 de lei, în luna martie, pentru că sertarul în care erau ţinuţi banii nu era securizat, iar casa de schimb nu era dotată cu geamuri antiglonţ. Cum deficienţele nu au fost remediate, o altă amendă a fost aplicată de oamenii legii în luna iulie.

Jaful de 29 de secunde, rezolvat în 30 de zile

CONSTANŢA.
La sfârşitul lunii mai, hoţii au furat de la Banca Carpatica 69.000 de lei. Suspecţii, Radu Lucian Apostol şi Nicuşor Manta, au fost reţinuţi la finele lunii iunie, fiind trimişi în judecată pentru de tâlhărie.

Un alt jaf a avut loc la 29 iulie, la o casă de amanet din centrul Constanţei. Hoţii au luat 11.000 de lei şi bijuterii în valoare de câteva sute de euro şi nu au fost identificaţi nici până în prezent.

BRAŞOV. La 29 ianuarie a avut loc un jaf armat la o casă de schimb valutar din Braşov. Hoţul a fugit cu o geantă în care erau între 200.000 si 300.000 de euro, dar a abandonat-o pe traseu. Deşi principalul suspect al comiterii atacului, cetăţeanul moldovean Serghei Gribenco, se află în arestul IPJ, el nu a fost trimis în judecată. Bilanţul jafului a fost tragic: doi morţi şi un rănit grav.

DÂMBOVIŢA. La 4 august a avut loc un jaf armat a avut loc şi la o casă de schimb valutar din Târgovişte. Un individ a ameninţat-o cu un pistol pe angajata societăţii, iar apoi a fugit cu suma de 40.000 de lei. Poliţiştii susţin că sunt foarte aproape de prinderea autorului. „Există un cerc de suspecţi, care s-a restrâns considerabil în urma investigaţiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Ioana Preda.

CLUJ. La jumătatea lunii februarie, doi tineri care purtau cagule au intrat înarmaţi în sediul agenţiei Băncii Transilvania din Cluj-Napoca şi au furat 246.000 de lei. Poliţiştii nu au reuşit să-i identifice nici până acum, iar ancheta ar putea fi blocată din lipsa banilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite