Atmosferă tensionată la mina Rodna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia de închidere a exploatării miniere Rodna, din judeţul Bistriţa-Năsăud, la mijlocul lunii martie, i-a adus pe minerii de aici în pragul declanşării unui conflict social. Proiectul de

Decizia de închidere a exploatării miniere Rodna, din judeţul Bistriţa-Năsăud, la mijlocul lunii martie, i-a adus pe minerii de aici în pragul declanşării unui conflict social. Proiectul de închidere a minei va fi discutat, azi, în cadrul Consiliului de administraţie al companiei Remin Baia Mare, de care aparţine şi Rodna, dar cei de la exploatarea minieră bistriţeană au aflat abia ieri de această intenţie.
Liderul sindical al minerilor de la Rodna, Simion Frunză, spune că, în mod normal, invitaţia ar fi trebuit făcută în urmă cu cinci zile, când trebuia comunicată şi ordinea de zi, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, prin închiderea minei în 15 martie nu se respectă contractul colectiv de muncă, deoarece conducerea Remin ar fi trebuit să comunice preconcedierile cu 30 de zile înainte de acest termen. Reprezentanţii minerilor au avut, ieri, o întrevedere cu prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru a-i cere sprijinul. Cei 190 de mineri cer ca mina să rămână funcţională până la eliminarea totală a subvenţiilor pentru minerit. "În caz contrar, conflictul nu poate fi controlat", a spus Simon Frunză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite