Atleta Maria Cioncan a murit într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La exact doi ani de la moartea fostului baschetbalist Toni Alexe, o nouă tragedie a îndoliat ieri sportul românesc. Medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, în proba de 1.500 de

La exact doi ani de la moartea fostului baschetbalist Toni Alexe, o nouă tragedie a îndoliat ieri sportul românesc.

Medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, în proba de 1.500 de metri, Maria Cioncan, a decedat ieri dimineaţă într-un accident de maşină produs în Bulgaria, în apropierea oraşului Plevna. Sportiva se întorcea, împreună cu antrenorul ei, Ştefan Beregszaszy, dintr-un cantonament de pregătire efectuat în Grecia. La un moment dat, Beregszaszy, aflat într-o altă maşină, a observat cum autoturismul Skoda Octavia, condus de Maria, a dispărut din aria lui vizuală. "Accidentul s-a produs în jurul orei 11.00. Autoturismul condus de ea circula în spatele meu. Am observat în oglinda retrovizoare cum a derapat pe drum drept şi s-a izbit de un pom", a declarat antrenorul fostei atlete, la puţin timp după petrecerea nefericitului accident. În maşină se mai aflau două persoane care au suferit doar câteva contuzii.

Trupul neînsufleţit al fostei atlete a zăcut însă mai bine de o oră pe stradă, până când o ambulanţă a ajuns să ia corpul pentru a-l transporta la morgă. Mai mult decât atât, poliţiştii bulgari i-au cerut bani antrenorului Beregszaszy pentru a chema mai repede Salvarea. După ce nu a concurat anul trecut la competiţiile importante, din pricina repetatelor accidentări, Cioncan reluase pregătirile şi se pregătea să participe la finele săptămânii la un puternic Grand Prix, la Moscova, o ultimă etapă pregătitoare înainte de Campionatele Europene de sală programate în luna martie la Birmingham. Tragicul eveniment de ieri vine la fix doi ani de la moartea fostului baschetbalist, Toni Alexe, cel care a decedat tot în urma unui accident rutier, produs în oraşul Sinaia. Maria Cioncan s-a născut în 19 iunie 1977, la Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud. A participat la Campionatele Europene de atletism în sală din 2002, în proba de 3.000 de metri, unde a ocupat locul 11, la Campionatele Mondiale din 2003, unde a ocupat locul 9 în proba de 1.500 de metri. De asemenea, a ocupat locul 7 în proba de 800 m, la JO de la Atena.

Belu condamnă regimul de transport

Proaspătul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, a trecut prin stări diferite în dimineaţa zilei de ieri. Aflat la Constanţa, Belu nu a apucat să se bucure de calificarea în play-off-ul de calificare la Campionatul European de handbal masculin, a echipei României, pentru că imediat a fost informat de moartea celebrei atlete. "Eram în repriza a doua a meciului de handbal şi ne pregăteam să sărbătorim victoria, când am fost informaţi de tragicul eveniment. Ne-a surprins şi ne-a întristat pe toţi cei prezenţi. Nu prea înţeleg de ce se afla în maşina personală. S-a făcut o obişnuinţă din faptul ca sportivii să se deplaseze cu propriile autoturisme atunci când merg la pregătiri în zone apropiate. Nu este normal, iar acest lucru trebuie să se schimbe curând", a declarat Octavian Belu.

Colegă de cameră cu Gabriela Szabo

O altă fostă mare campioană, Gabriela Szabo, s-a declarat şocată de decesul Mariei, cea care i-a fost, la un moment dat, chiar colegă de cameră în cantonamentul pe care lotul naţional de atletism obişnuia să-l facă la Piatra Arsă. "Sunt şocată. Nici nu ştiu ce să zic. O ştiu de mult timp pe Maria. Nu pot vorbi la trecut despre ea. Am stat în acelaşi pat la Piatra Arsă. Şi-a dorit mereu să ajungă în topul atletismului mondial şi a reuşit", a spus Gabi Szabo.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite