Experţi: avionul prăbuşit în Atlantic a căzut brusc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi experţi în accidente aviatice au declarat, după vizionarea primelor fragmente ale aeronavei Airbus 330 care au fost recuperate din ocean, că acestea indică o cădere bruscă şi îndepărtează ipoteza unei explozii în zbor.

Autor al unei cărţi despre accidentele aviatice, Ari Germano a spus că că tragedia s-a petrecut atât de repede, încât echipajul nu a avut timp să reacţioneze.

"Am văzut peretele care separă locul unde se află echipajul pentru a pregăti masa şi compartimentul pasagerilor. Fotoliile erau fixate de perete. Ce e curios e că aceste fotolii duble, utilizate exclusiv de echipaj, erau strânse. Sunt mult mai subţiri decât ale pasagerilor şi din fotografii se văd centurile de siguranţă care atârnă, ceea ce sugerează că echipajul circula pe culoarele avionului", a declarat autorul, citat de AFP.

"În caz de semnal de alertă sau de iminenţă a unui risc de vreun fel, echipajul ar fi rămas aşezat", a spus acesta, potrivit căruia "n-au avut timp să o facă".

Comandantul de bord Ronaldo Jenkins, consultant pe probleme de securitate al sindicatului naţional al întreprinderilor aeriene, a declarat şi el că "din fotografiile publicate în zilele precedente, unde se poate vedea coada avionului şi o uşă de toaletă, nu e vizibilă nicio urmă de foc", a adăugat el.

Avionul A330 aparţinând companiei Air France, care efectua cursa Rio de Janeiro-Paris, a dispărut de pe ecranele radarelor în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, când se afla deasupra Oceanului Atlantic. Aparatul avea 228 de persoane la bord, iar cauzele prăbuşirii nu au fost elucidate încă.

Deşi autorităţile franceze care se ocupă cu investigarea accidentului aviatic se află încă la începutul anchetei, s-a stabilit cu certitudine că, în ultimele patru minute în care avionul s-a aflat în aer, aparatul de zbor a trimis către departamentul de mentenanţă al Air France 24 de mesaje automate care semnalau probleme la bord.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite