Românca din avionul dispărut în Atlantic, o elevă eminentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violeta Băjenaru-Declerk, românca dată dispărută în avionul Airbus, aparţinând companiei Air France, avea 33 de ani, era cadru universitar la Ecole du Bois din Nantes şi se căsătorise de curând cu un francez.

Datele de identificare ale româncei au fost transmise de autorităţile franceze prin intermediul Consulatului de la Paris şi au ajuns la Ministerul de Interne.

Violeta Băjenaru provenea dintr-o localitate din Bărăganul buzoian, Luciu, şi a absolvit Şcoala nr. 1 din Buzău. În anul 1994 a absolvit Colegiul Naţional "B.P. Haşdeu", cel mai bun liceu din oraş.

Fostul director al colegiului, Borcea Postelnicu, actual inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, a declarat că aceasta "a fost o elevă deosebită la o clasă de matematică-fizică''.

''Excela la ştiinţe sociale şi avea un fizic deosebit, păr uşor cârlionţat, de statură medie, era volubilă şi foarte isteaţă", a spus Postelnicu, citat de Agerpres.

În urmă cu câţiva ani, Violeta a plecat în Franţa, unde a devenit cadru universitar şi director al departamentului de Relaţii Internaţionale la Ecole de Bois din Nantes. Violeta era căsătorită de un an cu un francez şi trăia la Paris.

O aeronavă Airbus a Air France cu cu 228 de persoane la bord a dispărut ieri de pe ecranele-radar în Oceanul Pacific. Presa italiană scrie astăzi că echipajul unui cargou francez şi piloţii unui avion brazilian au zărit în apele teritoriale senegaleze epava unui avion, posibil aeronava Airbus dispărută ieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite