VIDEO Aterizare fără o roată la Clinceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion ultrauşor particular, de tip Zephyr 2000, a aterizat, ieri, de urgenţă pe Aerodromul Clinceni, după ce rămăsese fără roata de la aripa stângă în timpul decolării.

Pilotul a fost nevoit să survoleze pista timp de aproape trei ore pentru a consuma benzina, astfel încât să evite un incendiu la contactul cu solul. În avion se afla omul de afaceri Gelu Frunză - pilot instructor şi o femeie care lua lecţii de pilotaj.

Cei doi au primit asistenţă de la sol imediat după raportarea incidentului. După mai multe încercări, avionul a aterizat cu bine chiar şi în două roţi. Ambele persoane aflate la bord au scăpat fără a avea nici măcar o zgârietură. La faţa locului s-au aflat mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, dar nu a fost necesară intervenţia acestora.

Gelu Frunză (40 de ani) - managerul unei firme de IT din Capitală, este un pilot cu experienţă pe avioane ultrauşoare având calificativul de pilot instructor. Avionul Zephyr 2000, produs în Cehia, este proprietatea omului de afaceri. Aparatul de zb<br>or a suferit avarii minime în urma aterizării. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite