Cum se atenţionează între ei ofiţerii SPP că Traian Băsescu este nervos şi poate intra în conflict cu alegătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din SPP ne-au relatat incidentul dintre Traian Băsescu şi avocatul Dan Chitic, precum şi semnele care trădează momentele de nervozitate ale preşedintelui. Angajaţi de la SPP spun că preşedintele României are tendinţa de a discuta în contradictoriu cu cetăţenii şi că, de câte ori se enervează, păzitorii lui intră în alertă. „Şefu’ iar face ochiu’!“, se atenţionează cei de la SPP între ei, făcând referire l

UPDATE 09.55 Sorin Roşca Stănescu: "Admiţând prin absurd că eu şi Chitic am fi prieteni, care ar fi problema?"

În legătură cu incidentul de vineri noapte, de la Neptun, „Dan Chitic a băut alături de mai multe persoane şi nu a existat contact fizic între preşedinte şi avocat“, au precizat surse din SPP. Preşedintele Băsescu are obiceiul să poarte dialoguri contradictorii cu cetăţenii. Avocatul Dan Chitic era băut când i-a adresat injurii preşedintelui. Un ofiţer SPP i-a pus mâna în piept, iar Băsescu i-a spus că este beat, potrivit unor surse din SPP. Pentru ofiţerii SPP, altercaţia verbală dintre şeful statului, Traian Băsescu, şi avocatul Dan Chitic nu este un eveniment. Cu astfel de întâmplări se întâlnesc foarte des.

image

Pornind de la ultimele scandaluri din România, Eugen Chelemen se întreabă: "Să fie săltat şi Băsescu?"

Citiţi şi:

Dan Chitic: "Eu chiar am luat-o de la Băsescu"

EXCLUSIV SPP: Chitic a consumat o sticlă de Ouzo, trei beri, a fumat narghilea şi apoi l-a înjurat pe preşedinte

Avocatul Dan Chitic: Nu am sunat niciun ziarist pentru că nu am vrut ca acest subiect să ia amploare

Avocatul Chitic se gândeşte să depună plângere împotriva lui Băsescu

AUDIO „Eşti un dobitoc pentru că nu m-ai votat şi a doua oară"

„Băieţii care îl însoţesc pe Băsescu sunt mereu în gardă pentru că omul Traian Băsescu îl învinge adesea pe demnitarul Traian Băsescu. El vrea mereu să intre în dialog cu cetăţenii", spun sursele amintite.

Atunci când Băsescu este jignit sau huiduit şi are o replică pe limbă, expresia feţei lui îl trădează. Se încruntă într-un fel unic şi are o privire rece, iar băieţii spun despre asta că „şeful face iar ochiul", povestesc sursele noastre.

Chitic „a topit" o sticlă de tărie şi trei beri

Surse din anturajul oficial al preşedintelui au declarat pentru „Adevărul" că avocatul care pretinde că ar fi fost lovit de şeful statului era băut şi l-a înjurat pe preşedinte.

„Personajul a stat la masă cu încă vreo şase persoane. A consumat o sticlă de  Ouzo şi trei beri şi a fumat narghilea. La ieşirea din restaurant, în spatele preşedintelui, la vreo zece metri, acest individ a strigat: «Să-ţi fie ruşine». Preşedintele s-a întors spre el, cu mâinile în buzunare şi «a făcut ochiul» după care a încercat să poarte un dialog cu cetăţeanul. Acesta a continuat să îl jignească", povestesc sursele citate. Potrivit acestora, Chitic ar fi făcut mişcări ample cu mâinile, ceea ce i-a determinat pe ofiţerii prezenţi să îi pună mâna în piept şi să încerce să îl calmeze.

Băsescu: „ţara trebuie să facă sacrificii"

„Preşedintele i-a zis că ţara trebuie să facă sacrificii, însă cetăţeanul i-a replicat că «tu eşti plătit din banii noştri». Traian Băsescu i-a spus lui Chitic că este beat şi de asta vorbeşte aşa, iar apoi i-a întors spatele şi s-a îndreptat spre maşină. În acel moment Chitic a strigat după preşedinte «Să-mi bag p...»", mai povesteşte ofiţerul SPP.

Potrivit sursei noastre, soţia avocatului Dan Chitic era la cel puţin patru-cinci metri în spatele soţului său în momentul dialogului, iar mărturia ei potrivit căreia şeful statului l-ar fi lovit pe avocat este neadevărată. „Nici nu avea cum să vadă ce s-a întâmplat, iar în plus, îi era şi ruşine de gesturile soţului său", au declarat surse din interiorul SPP.

Chitic are o firmă cu Roşca-Stănescu

Preşedintele Traian Băsescu este acuzat că l-a lovit pe avocatul Dan Chitic cu palma peste faţă   Foto: Credit



Art Eurocontact este firma care îi are ca acţionari pe Sorin Roşca-Stănescu, pe avocatul Dan Chitic şi pe tatăl acestuia, Paul Corneliu Chitic. Familia Chitic deţine 10% din capitalul companiei. Societatea este în lichidare, potrivit datelor publicate de Registrul Comerţului, şi are ca obiect de activitate construcţiile şi consultanţa în afaceri.

Avocatul Dan Chitic, 33 de ani, a depus adeziune la Partidul Naţional Liberal, în anul 2008, la filiala partidului din sectorul 3 din Capitală. Contactat de „Adevărul", liderul PNL din sectorul 3, Florin Alexe, a declarat că nu îl cunoaşte pe Dan Chitic şi nu ştie dacă acesta este membru al filialei. Chitic spune că nu a plătit niciodată cotizaţia, iar Florin Alexe spune că în acest caz nu poate fi considerat membru.

Avocatul vrea înapoi în anonimat

După ce a făcut ocolul televiziunilor, avocatul Dan Chitic, cel care susţine că a încasat, vineri, un pumn de la preşedintele Traian Băsescu doreşte să reintre în anonimat, pentru a evita eventuale „presiuni". Acesta a discutat cu „Adevărul de Seară" şi susţine în continuare că a fost lovit, dar acum îi este teamă. A stârnit ecouri după ce a povestit cum şeful statului l-a lovit în gură, cu „o directă de dreapta", iar acum este gata să le pună capac de frica unor repercusiuni.

Conştient probabil de amploarea pe care a luat-o acest scandal, Dan Chitic susţine că nu a fost ameninţat sau avertizat în vreun fel să-şi ţină gura, şi nici nu se gândeşte să ajungă până în instanţă cu acuzaţiile.

„În principiu, nu voi merge mai departe. Sper să nu existe presiuni asupra mea, altfel...", a lăsat loc de interpretare avocatul.
„Valoarea incidentului are o semnificaţie pentru mass-media, dar va trece rapid şi asta, şi va rămâne istorie. La fel cum vreau să rămân şi eu, în anonimatul care m-a consacrat", ne-a mai spus Chitic.

"Personajul a stat la masă cu încă vreo şase persoane. A consumat o sticlă de Ouzo şi trei beri şi a fumat narghilea."
Surse SPP

Fără contact fizic

Preşedintele Traian Băsescu este acuzat de avocatul Dan Chitic că l-ar fi lovit pe acesta în seara de vineri, 20 august, la ieşirea de pe terasa Cireşica din staţiunea Neptun. Administraţia Prezidenţială neagă orice conflict fizic între cele două părţi, însă admite existenţa unui conflict verbal.

Cine este Dan Chitic

image



Dan Chitic s-a născut la data de 10 februarie 1977, în Bucureşti. Este avocat de profesie. A precizat la un post de televiziune că a depus o adeziune la Partidul Naţional Liberal, organizaţia sector 3, însă nu a cotizat niciodată şi nu a participat la nicio şedinţă a filialei. Este acţionar împreună cu tatăl său şi cu Sorin Roşca-Stănescu la o firmă de construcţii aflată în lichidare.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite